Икономика

Медведев хвърли бомба: Русия води преговори с България и Гърция къде да бъде входната точка към Европа на „Турски поток“!

Медведев хвърли бомба: Русия води преговори с България и Гърция къде да бъде входната точка към Европа на „Турски поток“!

dmitriy_medvedev_1

Русия води преговори с България и Гърция, относно входната точка към Европа на газопровода „Турски поток“, съобщи руският министър-председател Дмитрий Медведев в понеделник (22 май), предаде РИА „Новости“.

Медведев подчерта, че „Турски поток“ не е политически, а чисто икономически проект. „Преди всичко при вземане на решения по тази тема трябва да бъдат анализирани икономическите фактори, тъй като газопроводът, ние многократно говорихме за това, не е политически проект, това е чисто икономически проект“, цитираха от агенцията.“И сега ние, в рамките на преговорите, които се водят с редица европейски страни, определяме коя е най-добрата точка за влизане в Европа. Има различни предложения. Преговори се водят с няколко европейски страни – като Гърция и България„, заяви Медведев пред журналисти, като поясни, че в хода на работа може да се появят и няколко различни възможности.

В началото на май президентът Владимир Путин възложи на руската компания „Газпром“ да започне полагането на тръбите в морския участък на „Турски поток“.

Медведев напомни, че на 7 май започна строителството на подводната част на водопровода, чиято дължина е почти 1000 км., след което ще започне и работа върху полагането на наземната част в рамките на нейните 200 км. на територията на Турция. По негови думи, от общо планираните 2 линии на газопровода, едната е изцяло ориентирана към турския пазар, а втората е предназначена за снабдяване на Източна и Югоизточна Европа с газ

Икономика

More in Икономика

170938697964055

Фалира още един легендарен български завод от времето на НРБ, а НАП се видя в чудо с работниците

март 2, 2024
булсат

КЗК разреши на „Виваком“ да купи „Булсатком“, служители излязоха на протест срещу сделката

февруари 1, 2024
FILE PHOTO: The logo of Bosch is pictured on its headquarters in Stuttgart April 18, 2013.  REUTERS/Lisi Niesner

Голяма немска компания с бизнес у нас закрива работни места, стотици ще изгорят

януари 21, 2024
1705663360_5

Евростат: 11% спад на БГ производството за година

януари 20, 2024
немски

Немски гигант си тръгна от България – продаде чисто нов завод в Русе, вместо да стартира производство

януари 15, 2024
Image_16800167_40_0

Докъде се докарахме: Съседите, вкл. Северна Македония, ни спасяват с тока, вносът вече е над 25%

януари 12, 2024