Политика

Простотията българска край няма! Изпратихме при папата и Веселин Марешки!

Простотията българска край няма! Изпратихме при папата и Веселин Марешки!

mareshki

Такъв български позор отдавна не е имало в Светия престол! България изпрати при Светия отец депутат със свален имунитет и с висящо дело за изнудване!

Подсъдимият зам.-председател на Народното събрание и лидер на партия „Воля“ Веселин Марешки бе приет от папа Франциск. Народният представител, който е със свален имунитет заради висящо дело за изнудване, е включен в официалната българска делегация, която бе на аудиенция при главата на Католическата църка по повод 24 май – Деня на славянската писменост и култура.

Веселин Марешки беше единственият представител на Народното събрание в 12 – членната делегация, водена от президента Румен Радев, която беше приета от Светия отец.

С папа Франциск се срещнаха съпругата на президента Румен Радев – Десислава, тримата министри – Екатерина Захариева, Красимир Красимир и Боил Банов, директорът на Националната библиотека – доц. Красимира Александрова, ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков.

Президентът подари на Светия отец икона на Свети Свети Кирил и Методий, специално изографисана за повода, мускалче с розово масло и теологическа книга.

Държавният глава е на аудиенция при папата в момент на скандал, породен от изказването на руския президент Владимир Путин за азбуката. След нашата делегация на аудиенция при папата влезе македонската.

В българската делегация до Ватикана са включени още актрисата Цветана Манева, посланикът ни в Рим Марин Райков, директорът на Народния театър Мариус Донкин, депутатът Тома Томов, председателят на Общобългарския комитет „Васил Левски“ Васил Василев, шефът на читалищата Николай Дойнов, директорът на Правителствена болница д-р Любомир Спасов и посланикът ни във Ватикана Кирил Топалов.

Те обаче, за разлика от Веселин Марешки, не бяха приети от папа Франциск.

Източник: Епицентър.бг

Политика

More in Политика

big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024
shalamanov_bgnes

Ястребът Велизар Шаламанов: Смените, които прави Путин, не са добри новини за Украйна и за нас, защото са верни решения

май 13, 2024
радев,радев

Радев остро срещу Силяновска: РСМ да спазва договорите, вкл. този за Приятелство и добросъседство

май 13, 2024
1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024