Политика

Симеонов за Слави Трифонов: „Няма да оставя така да се гаври гологлавият чалгар от бТВ, няма да си хвърля името в прахта…“

Симеонов за Слави Трифонов: „Няма да оставя така да се гаври гологлавият чалгар от бТВ, няма да си хвърля името в прахта…“

valkata3

„Няма да си хвърля така името в прахта, за да се гаврят с него хора като онзи гологлавия чалгар от бТВ“.

Това заяви вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов по повод обвиненията на Слави Трифонов, че военни, които охраняват границата, са настанявани в мотела му в Малко Търново, съобщава БЛИЦ.

 „Бизнесът в България зависи от политиците, затова са и тези тесни връзки между тях. Не мога да позволя също да имаш опит и да си постигнал нещо и един мръсен чалгар пред парламента да има претенции“, подчерта той.

„Мотелът е ремонтиран 10 години, за да бъде пуснат миналата година. В него в момента има 15 военни, които са настанени там от техните командири. Това са толкова елементарни обвинения, колкото и тези на Нинова, че фирми на патриотите правят оградата на границата”, каза Симеонов пред Нова телевизия.

„Да ги изгоня за това, че са войници ли. Те получават храна, фитнес, спа център. Те самите се натискат да ходят там”, добави той.

„Оказа се, че има два други сигнали от конкурентни хотелчета, направени са две проверки, които са завършили”, каза още Симеонов.

Той бе категоричен, че патриотите няма да подкрепят референдума. По думите му той е спечелил служебна победа покрай изборите за президент.

„Ако беше самостоятелен, резултатът щеше да бъде отчайващ. На хората им бяха бутани две бюлетини в ръцете. Хората не бяха информирани какво правят. Никой да не си позволява да насажда, че след като 2 млн. и нещо са гласували, сме длъжни да подкрепим този референдум”, отсече Симеонов.

Вчера (4 май) телевизионният водещ излезе пред парламента на протест срещу неприемането на резултатите от инициирания от него референдум от депутатите. Трифонов отиде пред Народното събрание малко след като оттам си тръгнаха новоизбраните министри и премиерът Бойко Борисов и седна на стол на жълтите павета, обграден от хора с национални знамена.Пред него стоеше табела с надпис „Вие сте се самозабравили. Срамувам се, че сте такива. А аз съм просто един от многото. Изпълнете волята на народа си“, обявявайки, че протестите му ще са ежедневни.

 

Бултаймс, Блиц, Факти БГ

 

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024