Политика

Валери Симеонов: В Слънчев бряг е Содом и Гомор! Има 1000 начина да се затвори едно заведение!

Валери Симеонов: В Слънчев бряг е Содом и Гомор! Има 1000 начина да се затвори едно заведение!

БРЯГ768x432

Имам чувството, че скоро на тротоарите в Слънчев бряг могат да се открият будоари за сексуални услуги. Това е недопустимо. Това е Содом и Гомор. Това съсипва туризма, тишината и реда. Акциите със затваряне на заведения са, за да се осигури нормална почивка на туристите.

 

Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов в предаването „Тази сутрин“ по БТВ. Той коментира идеите си за строги проверки в курорта. „Сега ще видите кон боб яде ли“, заплаши тези, които нарушават реда в курорта той в туитър вчера.

 

„Не са виновни само заведенията. Не е виновен само този, който яде баницата, но и този, който я предлага. Слънчев бряг е национален курорт и там трябва след 12 часа през нощта да можеш да се възстановиш и да даваш възможност на гостите си да почиват“, каза още Симеонов.

 

„Нямам нищо против това място да е по-освободено. Ясно е, че за един сезон няма да стане нормален курорт, но може да се опитаме. Оказа се, че много хора, които живеят там, дори не излизат от офисите си, за да видят Слънчев бряг. Там е ужасно. Става въпрос за силно опиянени младежи, които се движат на тумби с по 100-200 човека. За 100 човека такава група туроператорът взима 50 – 100 лв. Държавата нищо не печели“, обясни той.

 

„Започваме проверки. Има 1000 начина да се проверят едни заведения, и още толкова начина те да бъдат затворени. Шумът се чува чак в стария град на Несебър. Няма да позволим да тормозят хората“, категоричен бе вицепремиерът.

Летуващите в Слънчев бряг през последните 12 години са нараснали като бройка с 80%, а приходите остават същите, което ясно показва, че опошляването на курорта влияе върху постъпленията, каза още вицепремиерът Валери Симеонов.

 

Той съобщи, че вече е започнал демонтажът на опасен атракцион, който изстрелвал с ластици хора на десетки метри над земята, а не бил сертифициран по никакъв начин. Съоръжението се оказало собственост на концесионера на северния плаж.

 

Валери Симеонов отговори и на въпрос дали да има отново референдум за мажоритарната система. Според него това не е необходимо.

 

Вицепремиерът отговори и на въпроси, свързани с оградата на българо-турската граница, която той нарече Велика българска стена, но която според политиците Елена Йончева и Румен Петков е пробита.

 

„Организирана кампания за злонамерено клеветене на нещо, с което България трябва да се гордее”, така вицепремиерът определи сигналите на Елена Йончева и Румен Петков за това, че оградата по границата е прекъсната на места и не е в състояние да спира нелегалните имигранти.

„България е на първо място по защита от мигранти”, подчерта Валери Симеонов.

 

Той обяви, че е дарил от джоба си на Министерството на отбраната (ръководено от неговия партньор в „Обединени патриоти” Красимир Каракачанов-б.р.) 14-те хиляди лева, които е струвало последното облитане на съоръжението с вертолет. То се наложило, след като областният управител на Бургас съобщил, че оградата в неговата част е готова.

Епицентър

 

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024