Криминално

Внимание! Плъзна нова измама у нас. Хакери паникьосват потребителите и крадат банковите им данни! Ето как…

Внимание! Плъзна нова измама у нас. Хакери паникьосват потребителите и крадат банковите им данни! Ето как…

1484977239-768x432
Фишинг имейли от името на една от най-популярните банки в България заляха вчера вечерта електронните пощи на много потребители в Пазарджишко. Целта на съобщенията е да паникьосат потребителите, така че те да въведат в създаден за целта сайт близнак данни за банковите си акаунти, предава Дарик.
Заглавието на писмото предупреждава, че някой е влизал в профила ви от друга държава. Следва предупреждение, че абонаментът ви с банката е изтекъл – с всички допълнителни услуги. Датата на изтичане е вчерашната, а причината – идентификационният ви номер никога не е актуализиран, твърди текстът, който е еднакъв при всички получатели.
После се казва, че състоянието на профила е задържано в изчакване на подновяване. И че имате 48 часа да подновите абонамента или акаунтът ще бъде закрит. Адресатът за достоверност съвпада с името на трезора, но разширението издава, че изпращачът е друг. Даден е и линк. Той отваря сайт, който е едно към едно с този на банката.
С много малки разлики, но забележими за наблюдателните. Първата е, че връзката е незащитена – такова нещо никоя финансова институция не би си позволила. Адресът и домейнът нямат нищо общо с името на банката. Освен това не работи нито един бутон и нито една опция с изключение на полетата, където се очаква да бъдат въведени желаните данни.
Това, разбира се, не бива да правите, а ако вече сте се подвели, незабавно променете паролите или кодовете през истинския сайт и предупредете в банката за кражбата на данни.

https://www.blitz.bg/kriminalni/prestplenie/vnimanie-v-nedelya-vecherta-e-plznala-nova-izmama-u-nas-khakeri-panikosvat-potrebitelite-i-kradat-bankovite-im-danni_news520591.html

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024