768x432

Небостъргачът Grenfell Tower в западната част на Лондон е обхванат от пожар, предаде Би Би Си.

Практически цялата сграда е в пламъци.

Към кулата, намираща се в Северен Кенсингтън, са изпратени около 40 пожарни и над 200 огнеборци, които все още не успяват да овладеят огъня.

Според информация от местната противопожарна охрана, горят всички етажи от втория до 27-ия.

Съобщава се за двама пострадали. Очевидци твърдят, че в сградата има хора, хванати в капана огнената стихия.

Кореспондент на Би Би Си предаде от мястото на събитието, че има опасност сградата да рухне.

Предприета е евакуация на живеещите в небостъргача.

Първите сигнали за огъня са подадени малко след един часа местно време.

Взрив може да е причинил огромния пожар, който унищожава многоетажната сграда в Лондон, предава Sky News, като се позовава на един от живеещите на 4-ие етаж Махад Егал. Той разказа пред журналисти, че тъкмо легнал с жена си и децата си да спят, когато негов съсед започнал да чука силно по вратата на апартамента му.
Той му казал, че на етажа се е взривил хладилник и това е предизвикало пожара. Егал добавя, че е в сградата все още има хора, защото получава от тях позвънявания по телефона. Полицията от своя страна съветва заклещените в огнения ад сами да правят опити да се евакуират.
Кметът на града Садик Хан заяви, че се е случил „Ужасяващ инцидент“. Кореспондентът на Би Би Си съобщава, че очевидци са заявили, че вече падат отломки от сградата. Властите продължават да държат хората на разстояние, като разширяват периметъра, тъй като се опасяват от рухване на сградата. Според един от свидетелите близо 30-етажната сграда направо се разпада в момента.

https://www.blitz.bg/svyat/adt-sleze-v-london-vzriv-e-prichinil-uzhasyavashchiya-pozhar-v-nebostrgacha-koyto-veche-se-razpada-200-pozharnikari-se-mchat-da-spasyat-zakleshchenite-v-plamtsite-khora-snimkivideo_news521201.html