Катастрофи

ИЗВЪНРЕДНО! Джип се наниза в автобус, пълен с работници, до Русе! (СНИМКИ) Три фолксвагена в зверско меле край Карлово, има ранени!

ИЗВЪНРЕДНО! Джип се наниза в автобус, пълен с работници, до Русе! (СНИМКИ) Три фолксвагена в зверско меле край Карлово, има ранени!

БЯЛА74639_660_370.jpg.pagespeed.ce.kIkNZ-X69v

 

Джип се е ударил челно в автобус на русенска фирма, превозващ работници. Инцидентът е станал около 14:30 часа на пътя Русе-Бяла, на двулентов участък в близост до Индийската колиба.

По предварителна информация причината е изпреварване от страна на джипа, при което той е навлязъл в насрещното платно. За щастие няма сериозно пострадали хора, пътниците са се отървали само с натъртвания и силен стрес.

В автобуса са пътували над 40 работници, които са се прибирали към Две могили и Борово след първа смяна. Повечето са жени и разказват, че са били заспали. Събудили са се от удара и са видели, че автобусът се спрял в крайпътното дърво.

Според шофьора на автобуса, джипът, който се е движил към Русе, е влязъл в насрещното. За да избегне удара, той е извъртял автобуса и навлязъл встрани в дърветата. Казва, че дървото го е спасило, защото иначе е щял да се преобърне в дерето, предаде БГНЕС.

„Аз се постарах да го отбегна, но нямаше как. Джипът изведнъж ми изскочи, изобщо не очаквах. Добре, че по някакъв начин спрях. Успях да отворя задната врата, защото предната е нагъната, и хората слязоха. За щастие няма пострадали“, заяви шофьорът на автобуса Михаил Саралиев.

„Отсреща имаше коли, които изведнъж набиха спирачки и спряха. Аз не можах да спра, джипът навлезе на осевата линия и се закачихме с автобуса“, каза от своя страна водачът на джипа.

От фирмата осигуриха друг автобус, който да прибере хората по домовете им. Заради инцидента движението бе затруднено и се образуваха опашки от автомобили и камиони.

Затруднено е движението и на Подбалканския път, съобщиха от полицията. Причината е пътен инцидент между три леки автомобила. Към 15,45 часа в ОДМВР-Пловдив е получен сигнал за възникнало пътно-транспортно произшествие в участъка между село Васил Левски и град Карлово.
Според първоначалната информация са се сблъскали три леки автомобила от марката “Фолксваген”, единият от които се е обърнал по таван. Тримата водачи и пътник от едната кола са откарани в болница за прегледи. До приключване на огледа на местопроизшествието движението на МПС ще се осъществява по обходен маршрут през село Марино поле. Служители на РУ – Карлово регулират трафика.
Канал 3, БЛИЦ

Катастрофи

More in Катастрофи

171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
катастрофа

Мъж е с опасност за живота, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна колата му в София / СНИМКИ

февруари 4, 2024
avtobus-blasna-zhena-trotoar-i-124

Тежка катастрофа с автобус 94 в София – блъсна жена на тротоар и дипломатическа кола / СНИМКИ

януари 16, 2024
владая

Тежка катастрофа между три коли край Владая, полицаите вадят заклещена жена

януари 14, 2024
170395177682495

Трагедия: Жена загина в Сунгурларско след удар в дърво, двете й внучета са тежко пострадали

декември 30, 2023
170360941615598

Черна Коледа: Стана ясно кое е загиналото момче в тежката катастрофа край Враца, единствено дете в семейството

декември 26, 2023