Катастрофи

Обърканата пенсионерка карала повече от километър в насрещното платно! Ясни са имената на загиналите в мелето край Бургас!

Обърканата пенсионерка карала повече от километър в насрещното платно! Ясни са имената на загиналите в мелето край Бургас!

МЕЛЕ1498381901-big-149838120452604
Станаха ясни имената на петимата бургазлии, загинали в жестоката катастрофа край Джъмбо, съобщава „Флагман“. Това са Иванка Славова, Стоянка Динкова, Андрей Андреев, Яни Биволаров и Иринка Вайсалова. Петимата пенсионери са от бургаския ж.к.”Меден рудник”, участвали са в Тракийския събор в Минералните бани.
Иванка Славова е председател на пенсионерския клуб в бургаския ж.к.”Меден рудник”, както и ръководител на тракийците в най-големия жилищен комплекс. Близки я определят за дейна и изключително активна жена.Вчера тя е водила на събора мъжкия певчески хор, в който участват Андрей Андреев и Яни Биволаров – изключителни певци, съхранили българския дух и култура, участвали на много фестивали в цялата страна. Телата на загиналите вече са разпознати от близките им и днес ще бъдат погребани. Траурната процесия ще започне в 15:30 часа.
Експертиза ще докаже дали водачът на софийското Рено Сценик – 46-годишният В.А. е карал с превишена скорост при катастрофата край Джъмбо до Бургас вчера.Жестокото ПТП отне пет човешки живота.

Все още няма официална информация, но ако се окаже, че водачът на Реното е превишил дори километър от максимално позволените за този участък 90 км/ч – го грози сериозно наказание.

Въпреки, че на пръв поглед няма вина за тежкия пътен инцидент, поне такова усещане се създава в обществото, пише „Флагман“.

Припомняме, че бургаските пенсионери, които са се връщали от Тракийския събор край Минерални бани, са объркали отбивката и от Ветрен са влезли директно в насрещното. Очевидно до момента на удара те са смятали, че се движат в правилната посока, защото са държали крайна дясна лента – плътно до мантинелата.

В случая обаче това е бързата лента на отсрещното платно, което се е оказало фатално за петимата възрастни бургазлии. Те са засечени челно от софийското Рено. Дали водачът му е изпреварвал му е изпреварвал Опела с кърджалийска регистрация, третия участник в ПТП, и се е натресъл право в тях или се е движил изцяло в лявата лента – все още не е известно.

Ударът е бил челен, а спирачният път е твърде малък. Пенсионерите обаче са изминали повече от километър преди да бъдат пометени, а вчера движението бе изключително натоварено. Т.е. – те са избегнали поне няколко удара, защото срещу тях са карали по-внимателни шофьори с разумна скорост, която да им помогне да се изтеглят безопасно в другата лента.

Според ЗДвП водачът трябва да пази останалите участници в движението, дори и ако те са нарушители. Ако предприема маневра, то той трябва да е убеден, че няма да застраши останалите участници в движението.

Не е изключено Фиатът да се е движил в насрещното без фарове и водачът на автомобила със софийска регистрация да не го е видял.

Следите показват, че той в последния момент е набил спирачки, но вече е било твърде късно, защото директно блъска Фиата, който се обръща по таван, а от удара на място загиват четирима от петимата пътуващи. Петият издъхва час по-късно в болницата.

Публикувано във факти.бг:https://fakti.bg/bulgaria/245067-obarkanata-pensionerka-karala-poveche-ot-kilometar-v-nasreshtnoto-platno

More in Катастрофи

171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
катастрофа

Мъж е с опасност за живота, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна колата му в София / СНИМКИ

февруари 4, 2024
avtobus-blasna-zhena-trotoar-i-124

Тежка катастрофа с автобус 94 в София – блъсна жена на тротоар и дипломатическа кола / СНИМКИ

януари 16, 2024
владая

Тежка катастрофа между три коли край Владая, полицаите вадят заклещена жена

януари 14, 2024
170395177682495

Трагедия: Жена загина в Сунгурларско след удар в дърво, двете й внучета са тежко пострадали

декември 30, 2023
170360941615598

Черна Коледа: Стана ясно кое е загиналото момче в тежката катастрофа край Враца, единствено дете в семейството

декември 26, 2023