Русия

Путин: Новите санкции на САЩ няма да притиснат Русия до стената, но влошават отношенията! Засега е рано да се говори за ответни стъпки!

Путин: Новите санкции на САЩ няма да притиснат Русия до стената, но влошават отношенията! Засега е рано да се говори за ответни стъпки!

putin

Новите санкции на САЩ против Русия, в случай на тяхното въвеждане, не поставят страната в безизходица, въпреки че това ще навреди на двустранните отношения, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за водещия на „Вести в събота“ Сергей Брилев, цитиран от „Взгляд“ на 17 юни.

„Важно е да се отбележи, че, без значение какво ще се случи – разбира се, вероятно ние също трябва да погледнем до какво ще доведе – но, каквото и да е решението, което биха взели от другата страна на океана, то няма да ни доведе до задънена улица“, цитира ТАСС.Путин е категоричен, че въвеждането на корекции или по-нататъшни санкции не би могло да доведе страната до безизходица или някакъв срив. „Но това със сигурност ще усложни руско-американските отношения“, предупреди държавният глава, като допълни, че смята подобна политика за вредна.

Същевременно той каза, че е твърде рано да се говори за някакви ответни мерки от страна на Москва. „Трябва да видим как ще приключи всичко това“, отбеляза Путин.

В петък сутринта бяха обявени подробности от новия законопроект на САЩ за въвеждане на допълнителни санкции против Русия, който все още не е потвърден от американския президент.

Европа реагира крайно негативно на намеренията на САЩ за въвеждане на нови ограничения, като представители на Германия и Австрия осъдиха действията като намеса в решения, които следва да се вземат единствено от страните в Европа, а не от Съединените щати.

Руски дневник

Русия

More in Русия

1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024