Русия

Путин сряза медиен рупор на Обама и Хилари: Не учете Русия как да живее! Защо смятате, че имат право да ни „морализирате“?!

Путин сряза медиен рупор на Обама и Хилари: Не учете Русия как да живее! Защо смятате, че имат право да ни „морализирате“?!

putin

Президентът на Русия Владимир Путин в неделя (4 юни) призова САЩ „да не се занимават с морализаторство“ и „да не учат Русия как да живее“, съобщи RT.

В интервю за американския ТВ канал Ен Би Си (NBC) журналистката попита руския президент за „корупцията в Русия и преследването на инакомислещите“.

В отговор Путин призова САЩ „да не се занимават с морализаторство“. „Защо смятате, че имате право да питате подобни въпроси постоянно? Да ни морализирате и да ни учите как да живеем? Готови сме да изслушаме коментарите, когато са конструктивни, за да изградим партньорство, да създадем обща среда. Но за нас е абсолютно неприемливо, когато подобни неща се използват като инструмент за политически конфликт“, подчерта той.

Путин отхвърли обвиненията, че Русия се е намесила в изборите в САЩ, както и че Кремъл разполага с „дискредитираща информация“ за Доналд Тръмп.

„Не искам да обидя никого, но САЩ се месят активно в предизборните кампании на други държави по цял свят“, каза руският президент. Той подчерта, че Русия не се е месила в американските избори, но дори и някой да го е правил, САЩ „няма за какво да се обиждат“.

„Кой ни го казва, кой ни се обижда, че се месим? Самите вие се месите постоянно“, заяви Путин и подчерта, че това не е оправдание, а факт.

Слуховете, че Москва разполага с компромати за Тръмп, са „поредната глупост“, каза Путин. Според него не е имало никакви отношения с Тръмп, нито срещи, макар че сегашният американски президент е посещавал руската столица. Според него в Русия идват много американци, например на Петербургския икономически форум.

Русия „приветства всеки от тях“, като го смята за приятел, отбеляза Путин. „Какво, всички те трябва да бъдат арестувани след това, така ли? Да не сте се побъркали? А къде отиде свободата на икономиката? Свободата на хората? Какво си мислите – че сега имаме компромати за всеки от тях?“, възмути се Путин, цитиран от „Взгляд“.

Източник: Руски дневник

Русия

More in Русия

1010x570

Reuters: Русия бележи 50% ръст на печалбата си от нефт и газ. Въпреки санкциите

юни 26, 2024
0000098

Терористи атакуваха църквата и синагогата в Дагестан. Заклаха отец Николай и подпалиха храмовете. Убити и десетки ранени

юни 24, 2024
1010x570

Русия съобщи за високоточен удар по полигона за обучение на летателния състав на ВСУ

юни 23, 2024
1596803210-1

Захарова: Западът реагира истерично на визитата на Путин в КНДР. Тепърва ще предизвикваме истерия

юни 20, 2024
960x540

Путин: Русия прави още едно мирно предложение на Киев. Условието е неутрален, извънблоков и безядрен статут на Украйна

юни 14, 2024
1010x570 (1)

Путин: Защо ни е мобилизация? Над 300 000 наши патриоти доброволно дойдоха и се записаха

юни 9, 2024