Важно

Путин: Русофобията на запад е контрапродуктивна и няма да продължи безкрайно! Многополюсният свят не им се харесва, но е факт!

Путин: Русофобията на запад е контрапродуктивна и няма да продължи безкрайно! Многополюсният свят не им се харесва, но е факт!

vladimir-putin

Антируските настроения на Запад няма да продължат безкрайно, защото нанасят вреди и на двете страни. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на среща с ръководителите на международни информационни агенции, организирана от ТАСС, предаде „Фокус“.

Лидерът на Кремъл коментира, че „русофобията“ няма да „продължи дълго, няма да бъде завинаги“, защото трябва да бъде разбрано, че тя е „контрапродуктивна и вреди на всички“.

Путин отбеляза, че Русия се бори за своите законни национални интереси, докато срещу нея се прилага политика на сдържане.

„И сега те виждат, че това не работи, ефектът е нулев и това предизвиква вътрешно раздразнение, желание за постигане на тяхното. Това предизвиква стремеж за изостряне на ситуацията. За съжаление за тези, които правят това, ние не даваме повод за подобно нещо“, коментира руският президент.

Путин изрази мнение, съгласно което причината за всеобщата русофобия се крие в утвърждаването на многополюсен свят – нещо, което не се харесва на монополистите.

„Русофобията е очевидна. От някои държави тя блика безкрайно. На какво се дължи това? От моя гледна точка, тя е свързана с утвърждаването на многополюсния свят. А това не се харесва на монополистите“, заяви лидерът на Кремъл, изразявайки надежди, че това положение ще бъде преодоляно, тъй като е „контрапродуктивно“.

Държавният глава на Русия бе категоричен, че страната му не се е занимавала, не се занимава и няма да се занимава с хакерски атаки на държавно ниво.

„На държавно ниво ние никога не се занимаваме с това, его това е най-важното“, подчерта Путин.

На Русия й е все едно кой ще стане канцлер на Германия, но Путин се надява след изборите на власт
във Федералната република да дойдат онези, които ще могат да оценят целия комплекс на отношенията с Русия.

„На нас общо-взето ни е все едно кой ще стане канцлер на ФРГ, ние сме готови да работим с всеки, който е настроен конструктивно“, каза Путин.

Според думите му в отделните отрасли на икономиката взаимната зависимост на двете страни е толкова голяма, че от нея зависят десетки и стотици хиляди работни места и в двете държави.

Според руския президент нито една германска компания не е напуснала руския пазар, независимо от всички усложнения от политически или икономически характер.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Vladimir-Putin–Rusofobiyata-na-Zapad-e-kontraproduktivna-i-nyama-da-prodalzhi-bezkrayno-/128834/7/0

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022