Политика

Симеонов: Жената да не се ползва за обект на сексуален нагон!

Симеонов: Жената да не се ползва за обект на сексуален нагон!

СИМЕОНОВvalerВалери-simeonov-.jpg
Семействата от поколението ми подхождаха изключително отговорно към създаването на поколения, а жените бяха подготвяни със специални консултации в АГ кабинети.
Това каза вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос относно предложението му за ограничаване на раждаемостта.

Той подчерта, че никога не е предлагал ограничаване на изконни човешки права.

Според Симеонов не трябва да се допуска жената да бъде използвана като обект на сексуален нагон, без право на избор по отношение на семейното планиране.

Голяма част от младите майки по традиция раждат на възраст между 13 и 16 години. Съгласно медицинската наука, детският организъм е неподготвен за такова преждевременно раждане и често нежелана бременност„, посочи вицепремиерът.

По думите му на тази възраст с малки изключения влизането на българския гражданин в брак или трудови отношения е забранено от закона. Това е една от причините за високата детска смъртност сред някои групи, каза Симеонов.

При липсата на елементарни битови или хигиенни условия, дори родените здрави деца са подложени на значителен риск, свързан със заболявания, недохранване и липса на адекватни родителски грижи, отбеляза още вицепремиерът.

Той каза, че невинните деца често стават обект на престъпността в гетата и в крайна сметка попадат в домовете за социални грижи, заведения за борба с детската престъпност или в инфекциозните отделения на болниците.

ДПС поиска оставката на Симеонов

Движението за права и свободи поиска оставката на Валери Симеонов като вицепремиер. Депутатът Джейхан Ибрямов заяви, че в програмата от 2014 г. за парламентарни избори на Патриотичния фронт пише, че ще подпомагат доброволно ограничаването на раждаемостта чрез безплатно предлагане на противозачатъчни средства, гинекологични помощи и образоване на младите родители.

В програмата на „Обединени патриоти“ за 2017 г. това го няма. Нищо не се е променило от 2014 г. дотук. Ако цитирам доклада на ЕК срещу расизма и нетолерантността, нали знаете как обявяват Вашата партия – НФСБ, как я наричат. В точка 32 казват: „В България функционират няколко по-малки ултранационалистки, фашистки политически партии и групи, сред които НФСБ. Г-н Симеонов, вие излъгахте за пореден път и заявявам за пореден път – ако сте българин и истински патриот, незабавно си подайте оставката като вицепремиер“, подчерта Ибрямов.

От своя страна вицепремиерът Валери Симеонов коментира, че си е направи труда съвсем добронамерено и доброжелателно да отговори на въпроса на Ибрямов, допускайки, че той е основателен и продиктуван от грижата за демографското положение в България.

„Не знам каква разлика в изказванията виждате, но в никакъв случай няма да вляза във вашия тон и да отговарям на политически предизвикателства и да правя политическо изказване, защото тук сте ме повикали да отговарям като вицепремиер“, добави той.

Dir.bg

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024