СВЯТ

Тайнствената група „Билдерберг“ заседава на 30 мили от Белия дом! Обсъжда Русия, Тръмп и бъдещето на ЕС!

Тайнствената група „Билдерберг“ заседава на 30 мили от Белия дом! Обсъжда Русия, Тръмп и бъдещето на ЕС!

БИЛДЕРбЕРТsddefault

Едни от най-влиятелните хора в света се събират днес на редовната среща на мистериозния клуб „Билдерберг“, става ясно от официално съобщение на сайта на групата „Билдерберг“. Сред ключовите тема са Русия, администрацията на президента Тръмп, „информационната война“, „възходът на популизма“, Китай, Близкия Изток, бъдещето на Европейския съюз. Ще бъде търсен и отговор на въпроса може ли да бъде забавена глобализацията.

Четиридневната среща ще бъде, както винаги, при закрити врата. Няма да има изявления или съобщения за пресата. Никой от участниците, дори да са журналисти, няма право да публикува дискусиите или да разкрива кой какви становища е споделил.  На сбирките не се гласува. Групата „Билдерберг“ се събира редовно от 1954 година насам. Оттогава датират и конспиративните теории за световен елит, който качва на власт и решава съдбите на човечеството. Нерядко за клуба се говори като за „световното правителство“.

Тази година срещата ще се проведе в Шантили, Вирджиния, на по-малко от 30 мили от Белия дом. Участие са потвърдили 131 влиятелни представители на политическия, бизнес, финансов, медиен и научен елит от 21 държави. Сред тях са бившият държавен секретар Хенри Кисиджър, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, републиканските конгресмени Том Котън и Линдзи Греъм, китайският посланик в САЩ, холандският крал Вилем-Александър, глобалният инвеститор Дейвид Рубинстейн, шефът на ЦРУ от времето на Обама Джон Бренън и др.

Любопитно е, че сред гостите са и висши представители от администрацията на Тръмп като министъра на търговията Уилбър Рос, съветника по националната сигурност Хърбърт Макмастър, президентския асистент Кристофър Лидл.

Никой не може да си купи достъп до срещата, всички участници трябва да бъдат поканени. На поканените не е разрешено да бъдат придружавани от партньорите си.

Сред участниците през годините са били Бил Гейтс, Бил Клинтън и Маргарет Тачър. Последните двама – преди да започнат да се издигат във властта.

До миналата година единственият българин, участвал в сбирките на елитния клуб, бе Николай Камов – ексдепутат и бивш лидер на партия „Социалдемократи“. През 2016-а в събирането в Дрезден е била и Кристалина Георгиева. Но не като представител на България, а като зам.-председател на Еврокомисията тогава.

Преглед на листата с гостите, публикуван на официалния сайт на групата, показва, че сред тях няма българи.

ЕПИЦЕНТЪР

http://epicenter.bg/article/Taynstvenata–Bilderberg–obsazhda-Rusiya–Tramp-i-badeshteto-na-ES/128853/7/0

СВЯТ

More in СВЯТ

санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17810205_40_0

САЩ: Има вероятност да влезем в конфликта между Русия и Украйна с наши военни

май 6, 2024
байдъъън

Der Spiegel разтърси света с огромна бомба за Байдън!

май 6, 2024
ezgif-6-3038cd6737

Арестуван украински депутат: Кабинетът на Зеленски е в паника

май 5, 2024