СВЯТ

Тайнствената група „Билдерберг“ заседава на 30 мили от Белия дом! Обсъжда Русия, Тръмп и бъдещето на ЕС!

Тайнствената група „Билдерберг“ заседава на 30 мили от Белия дом! Обсъжда Русия, Тръмп и бъдещето на ЕС!

БИЛДЕРбЕРТsddefault

Едни от най-влиятелните хора в света се събират днес на редовната среща на мистериозния клуб „Билдерберг“, става ясно от официално съобщение на сайта на групата „Билдерберг“. Сред ключовите тема са Русия, администрацията на президента Тръмп, „информационната война“, „възходът на популизма“, Китай, Близкия Изток, бъдещето на Европейския съюз. Ще бъде търсен и отговор на въпроса може ли да бъде забавена глобализацията.

Четиридневната среща ще бъде, както винаги, при закрити врата. Няма да има изявления или съобщения за пресата. Никой от участниците, дори да са журналисти, няма право да публикува дискусиите или да разкрива кой какви становища е споделил.  На сбирките не се гласува. Групата „Билдерберг“ се събира редовно от 1954 година насам. Оттогава датират и конспиративните теории за световен елит, който качва на власт и решава съдбите на човечеството. Нерядко за клуба се говори като за „световното правителство“.

Тази година срещата ще се проведе в Шантили, Вирджиния, на по-малко от 30 мили от Белия дом. Участие са потвърдили 131 влиятелни представители на политическия, бизнес, финансов, медиен и научен елит от 21 държави. Сред тях са бившият държавен секретар Хенри Кисиджър, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, републиканските конгресмени Том Котън и Линдзи Греъм, китайският посланик в САЩ, холандският крал Вилем-Александър, глобалният инвеститор Дейвид Рубинстейн, шефът на ЦРУ от времето на Обама Джон Бренън и др.

Любопитно е, че сред гостите са и висши представители от администрацията на Тръмп като министъра на търговията Уилбър Рос, съветника по националната сигурност Хърбърт Макмастър, президентския асистент Кристофър Лидл.

Никой не може да си купи достъп до срещата, всички участници трябва да бъдат поканени. На поканените не е разрешено да бъдат придружавани от партньорите си.

Сред участниците през годините са били Бил Гейтс, Бил Клинтън и Маргарет Тачър. Последните двама – преди да започнат да се издигат във властта.

До миналата година единственият българин, участвал в сбирките на елитния клуб, бе Николай Камов – ексдепутат и бивш лидер на партия „Социалдемократи“. През 2016-а в събирането в Дрезден е била и Кристалина Георгиева. Но не като представител на България, а като зам.-председател на Еврокомисията тогава.

Преглед на листата с гостите, публикуван на официалния сайт на групата, показва, че сред тях няма българи.

ЕПИЦЕНТЪР

http://epicenter.bg/article/Taynstvenata–Bilderberg–obsazhda-Rusiya–Tramp-i-badeshteto-na-ES/128853/7/0

СВЯТ

More in СВЯТ

1010x570

„Уолстрийт джърнъл“: Според спецслужбите на САЩ Путин не е замесен в смъртта на Навални

април 27, 2024
Image_17583285_40_0

Зеленски: Руската армия взе инициативата на бойното поле

април 26, 2024
FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
Апти_Алаудинов_2343663925109928787_8510251585202529343_big

Бившият командир на „Ахмат“: Въоръжените сили на Украйна ще започнат да се разпадат в повечето направления през май-юни

април 24, 2024