Политика

Борисов към Радев: Не обръщай внимание на депутатите в парламента, „те се драчат с нас“! (видео)

Борисов към Радев: Не обръщай внимание на депутатите в парламента, „те се драчат с нас“! (видео)

1499419281

 

ГЕРБ се опитват да тушират напрежението между тях и президента. Стана ясно, че и Борисов, и Цветанов са провели телефонни разговори с Радев за изясняване на противоречията.

 

„Ние с президента Радев, когото уважавам дълбоко и от години работим заедно, се срещнахме и се разбрахме, както е редно. Разказахме си кой какво е говорил при посещенията си в други държави – пълен синхрон“. Това отговори премиерът на журналистически въпрос дали има война между ГЕРБ и президента.

 

„Моят единствен съвет към него беше: „Не обръщай внимание на политиците от всички цветове, защото те в парламента се драчат с всеки един от нас, разказа премиерът пред медиите в кулоарите на парламента. „Ако започна да го държа отговорен за думите на Нинова, на Симов, на Зарков, докъде ще я докараме? Всеки ден той ще излиза да се разграничава, или аз сега да се разграничавам от моята парламентарна група. Това е парламент, имат право да си говорят“, допълни министър-председателят.

В отговор на журналистически въпрос премиерът каза още, че и двамата с президента са политици, но когато заемат даден пост „на първо място се гледа държавата и институционалните взаимоотношения“. „В последните дни аз в поведението на Цветанов не мога да намеря слаб пункт и той се опитва всячески да излезе от тази криза, която си предизвикаха с президента“, категоричен бе Борисов.
Премиерът каза още, че с президента са се разбрали по всички теми, по които двете институции работят заедно – „като се започне да пътуват министри с него на държавни посещения; военни; разказахме си кой какво е говорил при посещенията си в отделни държави“.
По-рано днес зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов имаше „случайна среща“ в парламента със съветника на президента Николай Копринков. От партията обявиха, че се видели случайно и разговаряли за три минути.
След разговора Копринков каза, че всичко е било „в дух на коректност за бъдещи отношения, който трябва да са в един нормален диалог“.
Цветанов пък обяви, че депутатите от ГЕРБ не целят противопоставяне между институциите и нямат „никакво отношение – негативно или позитивно“ към Радев. „Ние го разглеждаме като представител на президентската институция. Не е нормално президентът да възприема да възприема българския парламент като трибунал“, каза още Цветанов. ВИДЕОТО МОЖЕ ДА ПРОСЛЕДИТЕ ПРЕЗ ТОЗИ ЛИНК:

http://epicenter.bg/article/Borisov–S-prezidenta-Radev-imame-palen-sinhron/131608/2/48

 

Политика

More in Политика

1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024