Политика

ЕТО Я И ВТОРАТА СТЕНОГРАМА ЗА КТБ: Четете тук!

ЕТО Я И ВТОРАТА СТЕНОГРАМА ЗА КТБ: Четете тук!

7775_660_370.jpg.pagespeed.ce.m-ln6TqjwT

 

Държавният глава Румен Радев публикува стенограмата от консултативната среща в президентската институция от 14 юли 2014 г., посветена на финансовото състояние на държавата

ЦЯЛАТА ВТОРА СТЕНОГРАМА ВИЖТЕ ТУК

В прессъобщението от президентството се посочва, че публикуването и на втората стенограма е „в изпълнение на поетия ангажимент към българското общество“.

Припомняме, на 9 юни в ефир по една от националните телевизии, за която даваше интервюто президентът Румен Радев обяви, че до десет минути стенограмата от първата среща за КТБ ще бъде публикувана на сайта на президентството. От стенограмата бяха премахнати имената на банки и институции освен на КТБ.

ЧЕТЕТЕ ПЪРВАТА СТЕНОГРАМА ЗА КТБ ТУК

Тогава Румен Радев обяви, че самата публикация ще бъде тест за нашето общество дали заслужава прозрачност.

На 21 май президентът Радев обяви, че ще настоява да бъде публикувана стенограмата за КТБ от юни 2016 година.

Той подчерта, че Върховният съд се е произнесъл за пръв път от времето на Росен Плевнелиев насам, че съдържанието на тази стенограма не е професионална тайна. По думите на Радев това е изключително важно за гарантиране на сигурността на банковата ни система.

За разсекретяването на стенограмата за КТБ се обявиха и лидерите на двете основни политически сили в страната – Бойко Борисов и Корнелия Нинова.

Държавният глава Румен Радев публикува стенограмата от консултативната среща в президентската институция от 14 юли 2014 г., посветена на финансовото състояние на държавата.

  В прессъобщението от президентството се посочва, че публикуването и на втората стенограма е „в изпълнение на поетия ангажимент към българското общество“. Припомняме, на 9 юни в ефир по една от националните телевизии, за която даваше интервюто президентът Румен Радев обяви, че до десет минути стенограмата от първата среща за КТБ ще бъде публикувана на сайта на президентството.
От стенограмата бяха премахнати имената на банки и институции освен на КТБ.
 Тогава Румен Радев обяви, че самата публикация ще бъде тест за нашето общество дали заслужава прозрачност. На 21 май президентът Радев обяви, че ще настоява да бъде публикувана стенограмата за КТБ от юни 2016 година. Той подчерта, че Върховният съд се е произнесъл за пръв път от времето на Росен Плевнелиев насам, че съдържанието на тази стенограма не е професионална тайна. По думите на Радев това е изключително важно за гарантиране на сигурността на банковата ни система. За разсекретяването на стенограмата за КТБ се обявиха и лидерите на двете основни политически сили в страната – Бойко Борисов и Корнелия Нинова.
Канал 3

Политика

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024