Политика

Граничари: Великата българска ограда е нарязана по места, кърпим я за Еманюел Макрон!

Граничари: Великата българска ограда е нарязана по места, кърпим я за Еманюел Макрон!

ograda

 

Пограничната ограда с Република Турция се подготвя ударно да бъде показвана на френския президент Еманюел Макрон.

Той ще пристигне на 25 август по покана на българския президент Румен Радев.

Индикации са, че ще се повтори сценария, както при Дейвид Камерън и Виктор Орбан. Ще се ходи с хеликоптер и високопроходими джипове до защитното съоръжение за да бъде показано нагледно, какво е изградено досега. По последна информация, обиколката ще бъде основно в Бургаска и Ямболска област, а Хасковска ще бъде прескочена. Понеже там работата още не е приключила и тепърва ще се прави поредна финансова дотация от държавата. Има обаче сериозен проблем, според гранични полицаи.

Доверяват, че има участъци, където оградата е била рязана и има дупки по нея. Правени са кърпежи с подръчни материали, но след време дупките пак са се появили. Става въпрос за места, където все още нямало статични камери за видеонаблюдение по браздата. Посегателството по оградата не се поемало от гаранцията. Към този момент кърпежи пак се правели, но с по качествени материали и способи. „Трябва всичко да бъде стегнато и спретнато в кратки срокове. Не съм сигурен обаче дали се прави по най- професионалния начин. Не са много компрометираните участъци, но има такива, които трябва да се оправят по най- бърз начин за да не се изложим пред гостите“ каза граничен полицай, който от три години дава непрестанно наряди по границата. Той подчерта, че дупките се появявали по местата където камери няма и охраната сватала с жива сила. Не било изключено невралгичните места да се посочвали на трафикантите от други гранични полицаи, които „осребрявали“ пагона.

Към този момент пряка отговорност за съоръжението имат съответните областни управители. Те държат час по- скоро собствеността да бъде прехвърлена на МВР и силовото ведомство нацяло да си носи отговорността. Понеже имали нужния ресурс и натрупан опит. „Французинът вероятно ще бъде воден в Странджа. Там знаете бе най- трудния участък за работа, с уникални денивалации и ако ще се хвалим, логично е там да бъде закаран“ казаха неофициално от МВР. T. нар. бургаски участък е с дължина: 127 километра.

Източник: uniconbg.com

Политика

More in Политика

1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024