Европа

УНИКАЛНО! Маршът на зомбитата – артистичен протест в Хамбург срещу срещата на Г-20 под мотото: „G-20: Добре дошли в ада“!

УНИКАЛНО! Маршът на зомбитата – артистичен протест в Хамбург срещу срещата на Г-20 под мотото: „G-20: Добре дошли в ада“!

Amburgo, 5 luglio 2017 (Sean Gallup/Getty Images)

Хамбург стана сцена на уникален артистичен протест срещу започващата в северния германски град двудневна среща на върха на Г-20, предаде ДПА. Стотиците участници в пърформанса бяха покрити изцяло със сива глина. Поели от всички краища на Хамбург, те преминаха бавно и мълчаливо през града, за да се съберат на централния площад. Там те махнаха мръсните си горни дрехи, за да останат по скритите отдолу далеч по-пъстро и цветно облекло, предаде dariknews.bg.
Артистичен протест в Хамбург срещу Г-20

 

„Глинените фигури представляват едно общество, което се поддаде безпомощно пред сложните взаимни връзки в света и където хората са заинтересувани само от своя собствен личен успех“, казаха организаторите на пърформанса, озаглавен „1000 фигури“. Те обясниха, че свалянето на покритите с глина дрехи олицетворява солидарността.

 

Над 100 000 души се очаква да се съберат на заключителния протест срещу срещата, който ще премине под надслов „Солидарност без граници вместо Г-20“. Лидерите на света ще проведат срещите си на 7 и 8 юли.

Германският град Хамбург ще заприлича на крепост в навечерието на срещата на върха на Г-20. Вземат се драстични мерки за сигурност срещу терористичната заплаха, както и заради манифестации на антиглобалисти. Около 20 000 полицаи от цяла Германия и Австрия са разположени в пристанищния град с население 1,7 млн. души.

Служителите на реда с помощта на 28 хеликоптера, 185 кучета и 3 000 коли ще трябва да осигуряват реда и сигурността на срещата на върха на лидерите на 20-те най-богати страни на света, които ще се заседават в петък и събота. Сред тях ще бъдат Ангела Меркел, Доналд Тръмп, Владимир Путин, Си Цзинпин, Еманюел Макрон и др.
Гласове, Дарик, 24 часа

More in Европа

знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024