ОБЩЕСТВО

Шеф на „Луфтханза“ обяви с какво гражданство ще е бебето, родено над Атлантика и какъв странен паспорт ще има!

Шеф на „Луфтханза“ обяви с какво гражданство ще е бебето, родено над Атлантика и какъв странен паспорт ще има!

БЕБЕЛУФТ79469_660_370.jpg.pagespeed.ce.Nuq3QVpAui

 

Бебето Ники, което се роди при полет на Луфтханза над Атлантическия океан, е 11-тото бебе, родило се по време на полет в историята на компанията. Това каза регионалният мениджър Александър Толвет.

Той коментира, че всички в компанията са много радостни и горди от факта, че детето е българско момченце. Относно това, как ще бъде регистрирано бебето като място на раждане, Толвет изтъкна, че това ще са географските координати на раждането – „49 градуса северна ширина и 21 градуса западна дължина“.

„Най-напред, разбира се, детето ще бъде с българско гражданство. Второто, което е по-интересната част, какво ще напишем на паспорта на детето – като място на раждане – това всъщност ще бъдат географските координати на събитието – 49 градуса северна ширина и 21 градуса западна дължина. Това ще бъде написано на паспорта. Уникален паспорт, уникално бебе“, посочи Толвет.

Относно това как се е случило всичко около раждането на малкия Ники, Толвет поясни, че всъщност всички пътници на борда са били част от събитието.

„Когато екипажът и пилотите установяват, че родилка вече започва да ражда – веднага задната част от самолета се опразва, за да може да се осигури усамотение на жената. Всички, които са с медицинско образование, са извикани. Има медицинско оборудване, слагат жената да легне, така както ѝ е удобно, това става в задната част на самолета, в предната част на самолета – пилотът е давал газ, за да може да стигне до някое летище, да я приземи, да роди на земята“, разказа Толвет.

Стана ясно още, че майката Десислава е била в 35-та гестационна седмица, а ограниченията на самолетните компании за предприемане на полет от страна на родилки, засягат жените в края на 36-та гестационна седмица. В случая, обаче не е имало причина, заради която компанията да откаже полет на жената във видимо добро здраве и в 35-та седмица.

Толвет коментира, че статистически почти на всеки полет има доктори. В конкретния случай е имало трима. „Един екипаж е обучен и дори да няма лекари – те знаят какво правят“, коментира още регионалният мениджър на компанията.

Той не скри, че ръководството на компанията обмислят специален подарък за Ники. „Обсъждаме какво да направим за Николай. Искаме да направим нещо – да не е само да пътува безплатно, а да направим нещо специално, нещо, което е важно за живота и бъдещето на детето“, заяви Толвет. Разбира се, първа за подаръка ще научи майката на малкия Ники.

Канал 3

http://kanal3.bg/news/bulgaria/society/58133-UNIKALNO-BEBE%2521-Balgarcheto%252C-rodilo-se-po-vreme-na-polet%252C-shte-bade-sas-stranen-pasport

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
171588389594627

Стана ясно коя е жертвата след фаталния удар с Кирил Петков! Състоянието на съпругата на починалия е критично

май 16, 2024
171587144824916

Кирил Петков с първи думи след катастрофата: Моите огромни съболезнования на близките на починалия, аз не съм пострадал

май 16, 2024
урумов

Започна промиването на мозъци за покушението срещу Роберт Фицо

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
1010x570

За първи път от 1989-а! Заради унизителното отношение на държавата: Университетите затварят на 20 май

май 14, 2024