Политика

ЖЕГА! Наглият ресторантьор от Созопол вбеси Бащицата! Ангелкова козирува и назначи незабавна проверка по негово разпореждане!

ЖЕГА! Наглият ресторантьор от Созопол вбеси Бащицата! Ангелкова козирува и назначи незабавна проверка по негово разпореждане!

1502010871-1502006777-bddd
По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов министърът на туризма Николина Ангелкова назначи незабавна проверка за категоризацията на заведението Miloz Fish & Grill в Созопол, което според сигнал е начислявало на гостите му да заплащат по 20 лева за празен стол. Това съобщават от Министерството на туризма.
В сигнала си посетителите посочват, че заведението ги е таксувало с касова бележка, защото са били оставени незаети столове на заетата маса. Така за четири празни стола клиентите трябвало да заплатят 80 лева.
На място експерти от Министерството на туризма ще направят цялостна инспекция за работата на заведението. Днес Министерството на туризма сигнализира Комисията за защита на потребителите (КЗП) да вземе мерки срещу подобна нелоялна практика, която вреди на имиджа на българския туризъм.

Предстои експерти да направят цялостна инспекция за работата на заведението.

Междувременно от Комисията за защита на потребителите съобщиха ,че са извършили незабавна проверка в обекта. Съобщава се, че клиентите не са заплатили изисканата такса.

От комисията посочват, че подобни опити за накърняване на потребителските права не могат да бъдат поощрявани.

През миналата година бяха наложени санкции за друг случай на нелоялна практика – на ресторант в Стара Загора, където се изискваше клиентите да заплащат такса от минимум 20 лв., ако детето им играе в заведението.

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024