СВЯТ

Москва и Пекин готвят „сюрприз“ за Вашингтон – три стъпки, които ще унищожат икономиката на САЩ!

Москва и Пекин готвят „сюрприз“ за Вашингтон – три стъпки, които ще унищожат икономиката на САЩ!

путин и сидзинпин

Ненапразни бяха предупрежденията на руския зам.-министър на външните работи Сергей Рябков, че отговорът на Кремъл на санкционната война срещу Русия ще бъде отказът от долара. САЩ засилват натска върху Китай, като въвеждат ограничителни мерки върху вноса на стомамена продукция, а с Русия водят истинска война на санкции.

В отговор Москва и Пекин възнамеряват скоро да се откажат от доларовата система в търговията помежду си, очаква се към тях да се присъединят и останалите държави от БРИКС, пише руското издание eer.ru.

Изявлението на Сергей Рябков прозвуча не случайно преди срещата на страните от БРИКС, която се проведе от 1 до 3 август. Както стана известно, в кулоарите са се водили интензивни разговори за създаването на нова валутна система, твърди изданието.

Първа стъпка – Русия и Китай вече са готови да рехвърлят 50% от плащанията помежду си в националните си валути, а това е доста солидна сума, която ще достигне 100 милиарда долара към 2020 г.

Втора стъпка – създаването на нова банка, която да стане алтернатива на Световната банка, която напълно се подчинява на Вашингтон.

Трета стъпка – създаването на нова система за разплащане, аналогична на SWIFT. В Русия вече преминаха на собствена система. Ред е на страните от БРИКС.

Така че заявленията за отказ от долара не са напразни заплахи, скоро ще станем свидетели на това, как доларът кще престане да властва на световната икономическа арена, коментира изданието.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

СВЯТ

More in СВЯТ

знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
лари

Бившият аналитик на ЦРУ Лари Джонсън: Украинците губят и никакви пари на света няма да им помогнат

април 30, 2024
756723892647978

Кличко: Украйна може да спре да съществува след няколко месеца

април 29, 2024
1010x570

„Уолстрийт джърнъл“: Според спецслужбите на САЩ Путин не е замесен в смъртта на Навални

април 27, 2024
Image_17583285_40_0

Зеленски: Руската армия взе инициативата на бойното поле

април 26, 2024
FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024