Политика

Жега! Татяна Дончева спретна невероятен екшън в Спецсъда заради Гриша Ганчев! Нападна журналистка… (СНИМКИ/ВИДЕО)

Жега! Татяна Дончева спретна невероятен екшън в Спецсъда заради Гриша Ганчев! Нападна журналистка… (СНИМКИ/ВИДЕО)

1506003419-83262pagespeedceo-p49grpfs
Екшън с участието на Татяна Дончева се разигра днес в коридорите на Специализирания съд. След поредното заседание по „Захарната афера“ с участието на Гриша Ганчев, топрепортерът на Канал 3 Снежана Хитова поиска да зададе въпроси на подсъдимия.
Изненадващо обаче микрофонът бе грабнат от Татяна Дончева, която не само не позволи на журналистката да зададе своите въпроси, но беше напът да влезе и в ръкопашна схватка с нея. Докато Ганчев се криеше зад широкия гръб на своята защитничка, тя пъдеше телевизионния екип с думите, че трябва да говори със своя клиент за делото.
Ганчев е подсъдим като ръководител на организирана престъпна група, а адвокатите му и днес продължиха да шиканират процеса.

Гриша Ганчев и още 9 души са изправени пред Темида по делото станало известно като „Захарната афера”. Те отговарят за укриване на данъци от фиктивни сделки със захар в размер на над 711 хиляди лева.

Днешното заседание започна със закъснение, тъй като в назначения час нямаше свободна зала, в която то да се проведе. Това ни даде възможност да зададем въпросите си за присвояването на бензиностанции на „Петрол“ чрез фиктивна продажба, както и за връзките на Ганчев с банкера-беглец Цветан Василев.

Случаят със заграбването на 150 бензиностанции на „Петрол” е скандален. Докато КТБ е обявена в несъстоятелност, се извършва фиктивна сделка за продажбата им. Въпреки че активите са под запор за дългове от близо 4.5 млн. лв., съдия Жаклин Комитова от Софийски градски съд позволява прехвърлянето на дружествените дялове в „Прима Консулт Индъстри“. Собственикът на компанията е 68-годишния пенсионер Чавдар Йорданов, който е баща на служителката на Ганчев Росица Йорданова. Той купува активите за 1000 лв., при това на разсрочено плащане на 2 вноски. След редица нуеспешни опити да отложат делото по „Захарната афера”, заседанието приключи.

Обещанието на Дончева клиентът й Гриша Ганчев да отговори на въпросите ни след края му, остана неизпълнено. Канал 3 обаче ще продължи да търси отговори от Гриша Ганчев и неговата адвокатка Татяна Дончева. ВИЖ ВИДЕОТО ТУК:

 

Канал 3

http://kanal3.bg/news/bulgaria/zakonired/61221-Ekshan-na-deloto-na-Grisha-Ganchev%2521-Tatyana-Doncheva-grabi-mikrofona-na-Kanal-3-%2528VIDEO-I-SNIMKI%2529

 

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024