ОБЩЕСТВО

Скандалът бушува: Прокуратурата в Бургас повдигна обвинение на училищен директор за педофилия! Барикади в школото… (ОБНОВЕНА)

Скандалът бушува: Прокуратурата в Бургас повдигна обвинение на училищен директор за педофилия! Барикади в школото… (ОБНОВЕНА)

директор150649292253559

Директорът на ОУ „Христо Ботев“ в Ново Паничарево Христо Радев е задържан по обвинение в педофилия, съобщават от Районна прокуратура Бургас.

За случая Флагман.бг писа снощи (ВИЖТЕ ТУК), но не бе ясно дали има доказателства срещу Радев или той е попаднал в клопка.

По наша информация момиченцето, което твърди, че e блудствал с нея е от ромски произход, а преди да получи обвинението Радев е пребит от баща й.

Вересиите са две. Първата – че директорът е искал да изключи детето от училище и е станал обект на агресия от страна на родителя, а след това е обвинен в педофилия, за да бъде омърсен и унизен, а втората – че бесният баща е узнал за гаврата и решил преди полицията да се разправи с 58-годишния мъж.

Според колегите от Бургасинфо срещу Радев имало сериозни доказателства – видеоклип. Районната прокуратура явно е счела, че директорът е извършил престъплението, защото го задържа за 48 часа, а утре ще иска постоянен арест. От съобщението, изпратено до медиите става ясно, че той е обвинен заради това, че „използвал на положение на зависимост като директор и извършил полов акт без съвкупление“.

Припомняме, че Христо Радев е на 58 години, учител по български и руски език, с безупречна биография. Той е директор на ОУ „Христо Ботев“ от 1998 година. Съпругата му също работи в това училище.

В сградата на основното училище „Христо Ботев“ в село Ново Паничарево, община Приморско, са се барикадирали учители и ученици след скандала с арестувания директор Христо Радев. Оказва се, че превантивно портиерът дори е свалил дръжката на входната врата. Цял учебен час, а след това и през междучасието, от тази сграда не излиза жив човек. „Няма да ви кажа кой ми разпореди да се заключим“, заяви портиерката, цитирана от Флагман.бг.

Христо Радев е учител по български и руски език, директор е от 1998 г. Обвинението срещу него е в педофилия. Броени часове след задържането му, местните обсъждат доколко е възможно този човек да бъде изнасилвач на непълнолетни момичета.
Дотук е ясно, че бащата на 12-годишната Р. – Христо собственоръчно занесъл видеозапис в полицейския участък, с който да докаже, че с дъщеря му са извършвани сексуални действия. На този етап разследващите разполагат само с видеозаписа и показанията на момичето, че директорът и друг път се е гаврил с нея.
„Не мога да допусна, че г-н Радев е способен на блудство, работя с него вече 10 години, тук сме една шепа хора и се познаваме като в едно голямо семейство“, каза кметът на селото Яна Жекова. За никого в Ново Паничарево не е тайна, че доскоро бащата на Р. – Христо, е работел в училището, но е уволнен, след като се е доказало, че е крал от дървата за огрев на децата.
Все по-усилено се говори, че на директора е направена клопка. Не е ясно от кой и къде е заснет клипът, предоставен на органите на МВР. Интересно е и как изглежда ученичката на него – дали като жертва на директора, или като съблазнителка.

https://www.blitz.bg/obshtestvo/regioni/seks-skandalt-s-direktora-i-uchenichkata-bushuva-uchiteli-i-uchenitsi-se-barikadirakha-v-shkoloto-govoryat-che-12-godishnata-ne-e-zhertva-a-sblaznitelka_news546622.html

Флагман, БЛИЦ

 

 

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

161d161aa3984ee18574c726c4a9114c

Евростат: България остава страната в ЕС с най-ниска продължителност на живота

май 3, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024