СВЯТ

Това разби демагогията на западния естаблишмент! Топ 7 на съвременната геополитическа пропаганда! ВИДЕА

Това разби демагогията на западния естаблишмент! Топ 7 на съвременната геополитическа пропаганда! ВИДЕА

Pentagon-i-Nato

„Пропагандата работи по-добре, когато тези, които са манипулирани са уверени, че изпълняват доброволно.“
– Паул Гьобелс

1.) Сирийската война е цивилна война.

Фалшиво. Сирийската война никога не е била цивилна война (не воюват местни граждани за свалянето на правителството), а е война-трамплин водена от чуждестранни бойци с чуждестранна помощ. Стигна се до там дори, че да се разкрие тайната, че силите на САЩ, Британия и Израел, заедно със Саудитска Арабия или са създали, или финансират „Ислямска държава“ (ИДИЛ), или и двете. Доказателствата продължават да излизат на светло показвайки ни, че Израел плаща на сирийските бунтовници, и че ИДИЛ получават оръжейния си материал и автомобили Тойота от САЩ. Много от „бунтовниците“ биещи се срещу сирийското правителство на Башар Асад въобще не са сирийци. Помните ли, че Обама каза „Ние тренираме ИДИЛ“?
Вижте/чуйте го във видеото:

 

2.) САЩ воюват срещу ИДИЛ в Сирия.

Фалшиво. ИДИЛ (Ислямска държава, Даеш, ИД) са част от домашните любимци на англо-американо-ционисткия Нов Световен Ред (НСР или NWО на англ.) и са израело-американско творение. Съединените щати нямат истински интерес да побеждават ИДИЛ, или поне докато ИДИЛ не причини максимално количество хаос проектиран да свали от власт Асад (после ще следва Иран, след това Русия и Китай). Има много доказателства за това; 2 бързи примера са непрестанната мантра преди няколко години, че „Асад трябва да си отиде“ (докато управниците на НСР не проумяха, че Асад е достатъчно силен за да защити нацията и себе си) и неотдавнашното сваляне на самолет на Сирийската Арабска Армия от коалицията водена от САЩ.

 

3.)Всички бежанци плуващи към Европа са истински бежанци.

Фалшиво. Някои (или повечето, зависи от перспективата ти) бежанци са икономически мигранти. На тях им е помагано от мрежата на НПО-та (примерно: спонсорирани от Джордж Сорос), които имат изградена цяла система за транспорт на мигранти от Либия към Италия, за париТова се нарича трафик на хора. За допълнение към това и бъдещ анализ, вижте артикула „Масовата миграция към Европа: Всички на линия с НСР“.

 

(Организация на Джордж Сорос снабдявала бежанците в Европа със специално ръководство (ВИДЕО)

4.) Военната намеса на САЩ в чужди страни прави света по-безопасен.

Абсолютни глупости! Когато Рон Пол се кандидатира за президент на САЩ през 2012 г., той подчерта в някои от своите речи, че това е като газообразен облак, който се разширява (за което писа и ЦРУ). Британския политик Джереми Корбин също неотдавна имаше кураж да посочи очевидното:

Много експерти, включително професионалисти в нашите служби за сигурност и разузнаване посочиха връзките между войните, които подкрепя нашето правителство, и в които се бие в други страни, както в Либия така и с тероризма тук в къщи“.

Когато бедна и по-малко въоръжена нация е сръчкана и нападната от богата хулиганска нация, първата е вероятно да развие негодувание и желание за отмъщение в бъдеще. Много севернокорейци мразят САЩ за бомбардирането на страната им след Втората световна война. Следователно, западните месения, убийства и нашествия в чужди страни превърна САЩ в новия „Сатана“ и враг №1 за много хора по света., и стана една от мотивациите за нападения към Англия, Франция, Германия и др., които участват в коалицията на САЩ.

5.) Иран е най-големия спонсор на тероризъм в света.

Тъпо и фалшиво. Докато Иран може би подкрепя Хамас в Палестина и Хизбула в Ливан, страната няма нищо общо със Саудитска Арабия, които финансират широко разпространената мрежа от екстремистки уахабитски училища по целия свят. Изключително смешно и тотално прескочило лицемерието е, че Саудитска Арабия сега обвинява Катар за тероризма. Израел също беше зад т.нар. „мюсюлмански“ и „арабски“ терористични инциденти. Сега двете страни, Израел и Саудитска Арабия формират тъмен съюз – със съдействието на Империята на Съединените щати, най-големия доставчик на война (и тероризъм чрез финансирането му), който светът някога е познавал. Правителството на САЩ научи триковете си от правителството на Обединеното кралство, и двете от които са инструменти в ръцете на НСР. Съединените щати алтернативно хем подкрепят, хем отхвърлят „терористи“, или местни бойци в определени области (например в Централна Америка или Близкия Изток), в зависимост, какви са плановете на световните лидери от НСР. След като една група отживее своята полезност, номенклатурата я променя от „борци за свобода“ на „вражески бойци/терористи“.

6.) Русия е най-голямата заплаха за Западния свят.

Не е истина. Във всеки един случай, руския президент Владимир Владимирович Путин продължава да настоява, че Русия не гледа на САЩ като на враг, че двете страни са били някога на една страна, и в двете световни войни, и че взаимното съдействие е единственият път напред. Съединените щати позорно излъгаха след колапса на Съветския съюз, обещавайки на Русия, че НАТО (започнати като терористична организация в Европа) няма да се разширява на изток – и междувременно продължава да прибавя много източни и централноевропейски нации към съюза си, такива като Полша, България, Словения, Словакия, Албания, Хърватия, Черна Гора. Русофобията е удобен политически инструмент за оправдаването на НАТО, за да се сплашват местните хора, които да им позволят да получават по-големи суми от вътрешните бюджети, които насочвани за Западните страни. Също това е и удобна изкупителна жертва, която демократите се опитват да използват за изборните си загуби, както беше с Хилари Клинтън, но и на Балканите се използва през цялото време.

7.) Израел само се защитава

Фалшиво. Израел нападна своите съседи дори преди да спечели официалния си статут на държава през 1948 г., нападна Египет за да започне 6-дневната война през 1967, нападна Ливан през 1982-ра и изземват палестински земи от самото начало. Няма нищо „защитническо“ в суровата и гола агресия. Истината е, че ционизмът е колониално усилие. Погледнете цитатите на ранните ционисти като Зеев Жаботински, един от основните хора зад експанзионистичната, военна и анти-арабска форма на израелски нацизъм, който сега доминира водещата политическа партия и израелските политики. Погледнете и към бившите министър-председатели на Израел, Бен Гурион и Ариел Шарон, какво казваха относно ционизма и факта, че е интимно свързан с колониализма, изселването и отчуждаването:

„Ционистката колонизация трябва или да приключи, или да бъде водена против желанията на местното население. Следователно, тази колонизация може да бъде продължена и да прогресира само под защитата на сила независима от местното население – една желязна стена, която ще може да издържи натиска към местното население. Това е нашата политика към арабите …“ – Владимир Жаботински, Желязната стена, 1923 г.

Ние ще изгоним арабите и вземем мястото им. Във всяка атака трябва да има удар към разрушаването на домове и изгонването на населението.“ – Давид Бен Гурион, Писма то сина си, 1937.

Няма ционизъм, колонизация, или еврейска държава без гоненето на арабите и изземането на земите им.“ – Ариел Шарон

Заключение: Съвременната геополитическа пропаганда е широко разпространена

Днешната пропаганда, която е в сферата на геополитиките е опасно разпространена. С хората, които им купуват лъжите, изопачаванията и дезинформацията описано по-горе, конфликтите и войните ще е все по-вероятно да се започнат.

Източник: wakeup-world.com

СВЯТ

More in СВЯТ

знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
лари

Бившият аналитик на ЦРУ Лари Джонсън: Украинците губят и никакви пари на света няма да им помогнат

април 30, 2024
756723892647978

Кличко: Украйна може да спре да съществува след няколко месеца

април 29, 2024
1010x570

„Уолстрийт джърнъл“: Според спецслужбите на САЩ Путин не е замесен в смъртта на Навални

април 27, 2024
Image_17583285_40_0

Зеленски: Руската армия взе инициативата на бойното поле

април 26, 2024
FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024