Политика

Цветанов: БСП заплашва националната сигурност! Няма шуробаджанащина в Хасково, това е опорна точка на опонентите ни!

Цветанов: БСП заплашва националната сигурност! Няма шуробаджанащина в Хасково, това е опорна точка на опонентите ни!

655-402-cvetan-cvetanov

 

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов остро критикува поведението на парламентарната опозиция и смята, че Левицата създава заплахи за националната сигурност на България, пише DarikNews.bg.

„БСП не е алтернатива за управлението на страната, но се стреми към него чрез скандали, манипулации и опити за ерозиране на българските институции. С противопоставянето, което БСП генерира, се създават заплахи за националната ни сигурност“, заяви той във Варна.

„Усилията на правителството във всички секторни политики намират отражение в системата на сигурността, както и за стабилността в държавата”, категоричен беше Цветанов. Той припомни, че с увеличението на учителските заплати и планирания ръст на минималните пенсии от 1 октомври в бюджета за следващата година ще бъдат заложени допълнително 510 млн. лв., без да се допуска дефицит.

Той обвини в двоен стандарт БСП по отношение на управляваните от техни кадри общини.

Цветанов посочи като пример Провадия, която посети вчера. Общинското ръководство неглижира 5-те от общо 24 населени места, където кметовете са от ГЕРБ.

„Този двоен аршин е несправедлив. Ние не делим хората по политически принцип и средствата, отпускани на общини, където ръководството не е от ГЕРБ, са доказателство за това”, отчете Цветан Цветанов.

Той изтъкна, че партията ще търси рестарт в някои от своите организации в страната, където са констатирани слабости и даде за пример Хасково и Ботевград. „Отворени сме да търсим качествени и отговорни хора по места, промените в Добрич вече връщат към редиците на партията, хората, които досега са били демотивирани да работят и това със сигурност ще се отрази и на изборните резултати”, поясни зам.-председателят на партията.

Цветанов отрече да има шуробаджанащина в Община Хасково и защити решението на партията да се разграничи от кмета Добри Беливанов. „Няма шуробаджанащина, това е опорна точка на опонентите на ГЕРБ“. На практика Цметанов застана зад депутата си Делян Добрев и окзаза да коментира роднинските назначения в в града.

На 27 септември след серия обвинения ГЕРБ оттегли доверието си от Добри Беливанов. Два дни по-късно местният парламент направи първи стъпки към отстраняването на кмета.

Общинският съвет подаде сигнал в полицията, че подписът на градоначалника се е ползвал неправомерно. Тъй като Добри Беливанов не се появи на сесията на местния парламент, общинарите гласуваха заместник-кмет да поеме  временно функциите му.

Vesti bg

https://www.vesti.bg/bulgaria/politika/cvetanov-bsp-zaplashva-nacionalnata-sigurnost-6074388

Политика

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024