Коментари

Горчиво, зайчета!

Горчиво, зайчета!

768x432

 

Доскоро изобщо не бяхме чували за този виц. „Какъв е полът на внучето?“, питат щастливия дядо. „Знам ли, като порасне само ще се определи!“, отговаря той.
След време в учебниците ще се пръкне и „определение“ за третия пол: ако момченцата са кученца, а момиченцата – котенца, аз съм зайче. Интересен начин да обясниш на децата своята идентичност, нали? Па и да ги накараш да мислят за себе си като за катерички например.
За Библията дума няма да отваряме. Там явно ще трябва доста да преработят „версията“ с Адам и Ева. Дали ще добавят „другото“? Или многото „други“, които в Америка се подвизават.
Ама вие сериозно ли?
Съвсем сериозно.
С риск да си навлечем гнева на „другите“, изразяващи различността си с многобуквия или сложни определения, модерно било, казват. В Канада официално въвели трети пол, в Германия за тоалетната имало „Трета опция“, в Пакистан… Различията, дискриминацията, правото, свободата, самоопределението… Не мислят. Не искат да мислят, не им се налага да го правят. Превърнали са се в копирни машини на „модата“ оттатък.
А „модата“ е агресивна. Третият пол се появи и у нас чрез официални бланки на една банка. Утре – в друга, вдругиден – във формулярите на държавните институции. Тихомълком, без угризения, в синхрон с обезпокоителните темпове, с които човечеството оглупява, а способностите му да мисли се изпаряват.
Третият пол е легализиран вече в България. Честито на клиентите на банката! Честито на печелившите в неолибералната война срещу традиционните ценности. Последните – да вървят на… На боклука, там им е мястото! Лека-полека изконното, ценностите, традициите ще бъдат наврени в миша дупка, докато не изчезнат съвсем. А нормалните хора не бъдат заменени от особи, които не знаят какви са. И не им пука. Така искат, така им е угодно. И го постигат стъпка по стъпка.
Горчиво, зайчета! А нас – хак да ни е!, като отказваме да мислим!

ИНА МИХАЙЛОВА, ДУМА

Коментари

More in Коментари

960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024