Криминално

Дежурна лекарка огласи смразяващи подробности за трупа на бебе, открито вчера в багажника на кола в Горна Оряховица! Майката се оказа не коя да е…

Дежурна лекарка огласи смразяващи подробности за трупа на бебе, открито вчера в багажника на кола в Горна Оряховица! Майката се оказа не коя да е…

big_1153

Появиха се сразяващи кръвта подробности за зловещата случка в Горна Оряховица, където жена роди в парка, а трупа на новороденото й бебе бе намерен в багажника на колата на мъжа й. 

„При първоначалния оглед в градския парк не са открити следи от раждане. Заради това в петък бе разпореден повторен оглед на посоченото от майката място”, споделиха работещи по случая. Разплитането на престъплението започнало след като жената постъпила в болницата с кръвоизлив, а лекарите алармирали полицията за необичайния случай.

34-годишната учителка Венелина Петкова от ОУ „Климент Охридски“ в Горна Оряховица е родилката от парка. Бебето й е открито удушено в багажника на семейната кола.
Вчера в 18.20 часа в Районното управление на полицията в железничарския град е получен сигнал от местната болница за приета родилка без бебе. Гинеколозите съобщили, че жената е родила същия ден. Криминалистите са започнали разследване, като малко по-късно пред хранителен магазин е установен съпругът на родилката, а в багажника на семейния автомобил е намерено тялото на новородено момченце. Аутопсията показала, че то е родено живо, а след това е удушено с ръце.

Родилката Венелина Петкова е учителка в Основно училище „Климент Охридски“ в Горна Оряховица, съобщи „Труд“. Тя е приета в болницата с обилен кръвоизлив. С пациентката се заела дежурната лекарка д-р Димитринка Димитрова.

Още при прегледа установих, че има раждане. Жената обаче твърдеше, че не е била бременна и не е раждала. Направен и бе видеозон и ясно се видяха остатъци от плацента и че виси пъпна връв. Категорично бе, че се касае за раждане на доносено дете. Тя обаче продължи да настоява, че не е родила и се наложи да уведомим полицията. Бебе в болницата не сме виждали и не знаем къде и как е родила. Това ще изясняват прокуратурата и полицията“, коментира д-р Димитрова.

Венелина Петкова е настанена в акушеро-гинекологичното отделение, а пред вратата на болничната стая й дежурят полицаи.

Когато криминалистите попитали 34-годишната учителка какво е станало с детето, горнооряховката разказала, че е родила в парк мъртво бебе, а след това е сложило трупа му в чанта, която е в багажника на колата. Предполага се, че е имала намерение да зарови на тайно място безжизненото тяло на момченцето.

Учителката твърдяла още, че съпругът й не знае за бебето. Семейството имало три други момчета. Четвъртото обаче се оказало нежелано и майката казала, че е крила от близките си, че носи дете. И понеже била пълничка, никой не заподозрял, че е бременна. Освен това до последно тя ходела на работа.

По случая е започнато досъдебно производство за убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждане или веднага след него. То е под наблюдението на Районната прокуратура в Горна Оряховица. Работата по изясняване на случая продължава.

Съпругът на Петкова тепърва ще бъде разпитван. Разпоредени са и множество експертизи.

„Още при прегледа установих, че има раждане. Жената обаче твърдеше, че не е била бременна и не е раждала. Направен и бе видеозон и ясно се видяха остатъци от плацента и че виси пъпна връв. Категорично бе, че се касае за раждане на доносено дете. Тя обаче продължи да настоява, че не е родила и се наложи да уведомим полицията. Бебе в болницата не сме виждали и не знаем къде и как е родила. Това ще изясняват прокуратурата и полицията“, коментира дежурната лекарка в горнооряховската болница д-р Димитринка Димитрова.

Когато криминалистите попитали 34-годишната В. П. какво е станало с детето, горнооряховката разказала, че е родила в парк мъртво бебе, а след това е сложило трупа му в чанта, която е в багажника на колата. Предполага се, че е имала намерение да зарови на тайно място безжизненото тяло на момченцето.

Жената твърдяла още, че съпругът и не знае за бебето. Семейството имало три други момчета. Четвъртото обаче се оказало нежелано и майката твърди, че е крила от близките си, че носи дете. И понеже била пълничка, никой не заподозрял, че е бременна. Освен това до последно тя ходела на работа.

Разпоредени са още множество експертизи по драстичния случай. В същото време от Апелативна прокуратура – Велико Търново уточниха, че Районна прокуратура – Горна Оряховица води разследване по досъдебно производство за убийство, извършено от майката върху рожбата й във време на раждане или веднага след него.

Петел, Дир БГ

https://petel.bg/Dezhurna-lekarka-oglasi-smrazyavashhi-podrobnosti-za-trupa-na-bebe–otkrit-v-bagazhnika-na-kola-v-Gorna-Oryahovitsa–__232349



Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024