Политика

Пипалата на Октопода: Кумгейт и в управата на „Булгартрансгаз“ – от времето, когато Делян Добрев беше министър!

Пипалата на Октопода: Кумгейт и в управата на „Булгартрансгаз“ – от времето, когато Делян Добрев беше министър!

транс640x

След като осветиха скандала кумгейт в Хасково, от БСП сигнализираха за нов – свързан с енергийната фирма „Булгартрансгаз“. Очевидно от времето, когато Делян Добрев бе енергиен министър.

Членът на Изпълнителното бюро на БСП Атанас Зафиров обясни как се управлява държавното дружество. То има двустепенна форма на управление – с управителен и надзорен съвет, обясни Зафиров.

„Зам.-председателят на управата на „Булгартрансгаз“ е Владимир Митрушев, бивш зам.-кмет на община Димитровград, неговият баща и в момента е общински съветник от ГЕРБ“, посочи Зафиров. И напомни, че Димитровград е част от Хасковска област, където решенията явно взима депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, който е и председател на областната структура на управляващата партия.

Зафиров каза още, че общинската съветничка от ГЕРБ Таня Захариева, която е и председател на Общинския съвет в Хасково, но в същото време е председател на УС на държавното дружество „Булгартрансгаз“. Георги Гегов, изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“, също е „участник“ в кумската схема. Г

егов живее с Теодора Георгиева, депутат от ГЕРБ, а двамата са кумове на Ненкови (Пламена Ненкова работи в „Булгартрансгаз“, а съпругът й Александър Ненков е депутат от ГЕРБ), посочи Зафиров. Така  „Кумгейт“ продължава и в Народното събрание.

„Тази роднинска връзка и зависимости се пренасят не само на общинско ниво, но и в държавните предприятия, каквото е „Булгартрансгаз”. Там не са само кумове, а това дружество до голяма степен определя енергийната политика на България“, продължи Зафиров. И риторично попита: Докъде се простират пипалата на този октопод, създаден в Хасково?

Епицентър

Политика

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024