Uncategorized

Удивително! Тези 10 тайнствени съвпадения от историята не могат да бъдат обяснени по никакъв начин! СНИМКИ

Удивително! Тези 10 тайнствени съвпадения от историята не могат да бъдат обяснени по никакъв начин! СНИМКИ

логикаbig_0367

Човешката история е богата на странни събития, които разбиват всякаква логика. Случайни или не – тези моменти привличат вниманието със своята необикновеност и мистериозност. От страховити проклятия до пътуване във времето и предсказания за бъдещето, тези събития са в обсега на човешкото любопитство от десетилетия.

Днес ще ви запознаем с 10 от най-мистериозните съвпадения, за които все още няма логично обяснение. Може пък вие да успеете да разрешите някоя от тези загадки.

1. Марк Твен и Халеевата комета

Големият американки писател Марк Твен е роден на 30 ноември 1835 година. Същият ден, в който покрай Земята преминава Халеевата комета. Година преди смъртта си, през 1909 г., писателят се пошегувал: „Дойдох през 1835 г. с Халеевата комета, следващата година тя отново идва и очаквам да си отида с нея“. Тези думи се оказват пророчески: на 21 април 1910 година Марк Твен умира от сърдечен удар, ден след като Халеевата комета е преминала най-близкото разстояние до Земята.

2. Проклятието на Тамерлан

На 20 юни 1941 г. руски археолози откриват гробницата на Тамерлан, който контролирал голяма част от Азия през ХIV век и бил потомък на Чингис хан. На надгробната плоча имало надпис, който гласял: „Този, който отвори гроба ми, ще освободи завоевател, много по-страшен от мен самия. Ще се случи война – страшна и кървава“. Два дни по-късно Германия атакува СССР.

3. Еднакви съдби

Двойка близнаци от Охайо били разделени още при раждането си. Въпреки че дори не подозирали за съществуването си, те изживели почти един и същ живот. Започва се с факта, че осиновителите и на единия, и на другия ги кръстили Джеймс. Като деца и двамата имали куче, което кръстили Toй (Играчка). И двамата станали полицаи и се оженили за жени на име Линда. И на двамата се родили синове, които кръстили Джеймс Алън, а по-късно и двамата се развели. В последствие и двамата се женят повторно за жени на име Бети.

4. Бомбардировка от бъдещето

През 1932 г. журналистът Дж. Бернар Хътън и фотографът Йоахим Бренд отиват до корабостроителницата в Хамбург, за да направят репортаж. Когато мъжете се връщат в редакцията, те били силно уплашени и разказвали за въздушна атака, която ударила града. Фотографът дори бил готов да докаже думите си със снимки. На фотосите обаче нямало нищо необичайно, камо ли бомбардировки и разрушения. 11 години по-късно, от един от сутрешните вестници, Хътън научава за операцията „Gomorrah“ – бомбардировките над Хамбург. Дали става въпрос за съвпадение или не – не е ясно, но журналистът е убеден, че именно това е нападението, което „видял“ преди повече от десетилетие.

5. Предсказание в анимацията

По-горе виждате кадър от любимата анимация „Джони Браво“. Обърнете внимание на плаката с надпис „Очаквайте скоро“ на стената. Този епизод излиза 5 месеца преди терористичните атаки от 11 септември 2001 г.

6. Самолет от бъдещето

През 1935 г. старши офицерът от Британските кралски Военновъздушни сили Робърт Виктор Годард прелетява над изоставено летище в Единбург. На връщане той отново трябвало да мине по същия маршрут, но каква била изненадата му, когато видял, че старото изоставено летище работело на пълни обороти, а на пистата имало самолет, който пилотът не могъл да разпознае, въпреки че бил тесен авиационен специалист. 4 години по-късно Годард бил изпратен на същото летище, което вече се използвало по предназначение. Каква била изненадата му, когато разпознал самолета от преди 4 години. Проблемът бил, че машината се оказала „Майлс Магистър“, самолет, чието производство започва през 1937 година, тоест три години, след като Годард твърди, че го е видял за първи път.

7. Създаването на Европейския съюз

През 1968 г. писателят-фантаст Джон Брънър публикува книгата „Спирка в Занзибар“. В нея той описва създаването на Европейския съюз, който официално се сформира едва през 1993 година. Но това не е всичко: писателят предсказва появата на сателитната телевизия и лазерните принтери.

8. Хипстър в миналото

Тази снимка от откриването на мост в Британска Колумбия е направена през 1941 г. В тълпата се вижда мъж, силно контрастиращ с останалите. Заради външния си вид, човекът получава прозвището „хипстър“ – косата и дрехите му изглеждат твърде модерни за времето си, да не говорим за слънчевите очила и фотоапарата в ръката му.

9. Еди Мърфи от 1930 година

Дали е открил тайната на вечната младост или това е особен вид актьорско превъплъщение, не става ясно, но на тази снимка от 1930 г. определено ни се струва, че виждаме любимия американски комик Еди Мърфи.

10. Финансовата криза в роман

Още една книга, която с удивителна точност предсказва събития, които ще се случат десетилетия по-късно. В романа-антиутопия от 1957 г. „Атлас изправи рамене“ писателката Айн Ранд описва заговор на американското правителство за контрол на предприемачите, свободната търговия е заменена с планирана икономика, в резултат на което се заражда дълбока финансова криза. За мнозина това е точно описание на икономическата криза от 2008 г.
Източник: 10te.bg

https://petel.bg/Tezi-10-taynstveni-savpadeniya-ot-istoriyata-ne-mogat-da-badat-obyasneni-po-nikakav-nachin-__234113

Uncategorized

More in Uncategorized

big_0000

До часове от запад времето се обръща в България

март 4, 2024
f4895b3e7be542b394cc26992dfdebab

Meteo Balkans: Февруарската пролет свършва, кошмарно време удря България съвсем скоро

февруари 6, 2024
испания

Времето в Европа се побърка: 30 градуса пържат любима страна на българите

декември 13, 2023
630183

Синоптици: Зимата се връща със страшна сила до часове, сняг ще трупа на тези места

декември 5, 2023
big_big_399129060_680158620887522_5224083235634432582_nf3f

Ще има ли сняг по Коледа и Нова година? Първа прогноза за декември на „Метео Балканс“

ноември 28, 2023
medium_125c

Синоптикът Петър Янков: Идват снежни виелици, човек трудно ще може да се изправи!

ноември 24, 2023