Криминално

Извънредно от Момчилград: Има задържана близка за бруталното убийство на малката Дамла!

Извънредно от Момчилград: Има задържана близка за бруталното убийство на малката Дамла!

 

 

1513577735-d

Апартаментът, в който бе намерено безжизненото телце на 7-годишната Дамла, изглежда необитаем. Това се видя рано тази сутрин от репортаж на Нова телевизия от Момчилград.

 

 

 

На последния етаж, където е зловещият апартамент, все още се виждат прострени дрехи. Майката на брутално убитото момиче още не е прибрала както своите, така и дрехите на убитата й рожба.

 

 

 

 

Междувременно, стана ясно, че близка на убитата Дамла, пазена от полицаи, е била отведена в Спешното преди да бъде задържана за жестокото престъпление.

 

 

 

„Потвърдено е, че има задържана. Тя е много близка на семейството:, казали източници от Прокуратурата.

 

Задържаната жена е изключително близка на семейството. Тя и жертвата й са се познавали много добре, но повече подробности към този момент не се съобщават.

 

Била е прегледана снощи, около 22.00 часа, в Спешното отделение на болницата в Кърджали. Освидетелстването от лекар се прави на лице, което трябва да бъде задържано.

 

 

 

Така се прилага Законът за изпълнение на наказанията и задържането под стража. Това съобщи тази сутрин 24rodopi.com като се позова на отлично осведомени източници.

 

 

 

 

 

Според криминалисти 7-годишното момиченце, което бе открито убито в дома си в Момчилград, е удушено чрез притискане на устата и носа, а след това устните й били залепени с тиксо. По телцето на момиченцето не са открити други следи от насилие, това пише „Телеграф.

 

 

 

 

Основната версия на МВР е, че детето е било убито от жена, част от семейството. Сигнал за трупа е подала майка й Садет Муса, след като се прибрала от работа.

 

 

 

 

„Вътре нищо не беше докоснато, не е ровено, не беше разхвърляно, все едно някой просто се е прибрал вкъщи“, коментирали униформени пред „Телеграф“.

 

 

 

Медици са категорични, че малкото момиченце е била удушена, като някой е притискал устата и ръцете и с ръце. „До момента в практиката ни няма случай на извършител-мъж, който да души по този начин“, обясняват те.

 

 

 

 

Затова основната версия е, че тя е удушена от жена“, коментираха психолози от МВР. Една от версиите е , че близък на семейството или много близък роднина е удушил момиченцето.

 

 

Очаква се днес Окръжна прокуратура и Областна дирекция на полицията да дадат пресконференция

 

https://www.blitz.bg/kriminalni/smrazyavashchi-snimki-ot-doma-na-brutalno-ubitata-7-godishna-damla-ima-arestuvana-zapodozryana_news565493.html

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024