Русия

Путин заповяда на спецслужбите да ликвидират безмилостно на място терористите след смъртоносния взрив в Санкт Петербург!

Путин заповяда на спецслужбите да ликвидират безмилостно на място терористите след смъртоносния взрив в Санкт Петербург!

putin_250

 

Президентът на Русия Владимир Путин днес сподели, че е дал заповед на директора на Федералната Служба за Сигурност на страната по време на работа с бандитите при заплаха за живота на руските офицери да се действа решително, да не се взема никой в плен, терористите да бъдат ликвидирани на място.

 

 

 

Президентът нарече вчерашния взрив, в резултат на който в супермаркета  «Перекресток» в Петербург пострадаха 13 човека, терористичен акт.

 

 

 

По време на церемонията по награждаването на руските военнослужещи, отличили се по време на операцията в Сирия, Путин припомни, че в Сирийската арабска република са били ликвидирани хиляди терористи, а Федералната служба за сигурност неотдавна е задържала група лица, подготвящи терористичен акт в Казанската катедрала.

 

 

 

 

«А какво би станало, ако тези хиляди, стотици се върнат при нас? Да се върнат обучени, добре подготвени?», отбеляза главата на руската държава.

 

 

 

Путин подчерта, че «e дал указание на директора на Федералната служба за сигурност на Русия при работата с подобни бандити, при тяхното задържане, да се действа, разбира се, в рамките на закона, само на закона, но при заплаха за живота на руските офицери да се действа решително, никой да не се взема в плен, бандитите да се ликвидират на място».

 

 

 

 

 

По данни на пресслужбата на Кремъл, на тържественото мероприятие са били поканени над 600 войници и офицери от всички видове войски от Въоръжените сили на Русия.

 

 

 

 

 

 

 

 

Всички поставени от Въоръжените сили на Русия задачи в Сирия бяха изпълнени, това заяви президентът на Русия Владимир Путин по време на церемонията по награждаването на военните, взели участие в бойните действия в Сирия.

 

 

 

 

«Армията и флотът на Русия в пълна сили показаха нарасналите си възможности, успешно използваха най-новото въоръжение и техника. Летците от ВКС извършиха 34 хиляди бойни полети, по обектите бяха нанесени 166 удари с високоточни ракети», каза Путин.

 

 

 

Според него сирийската армия с подкрепата на ВКС на Русия и ВМФ е освободила от терористите практически цялата територия на страната — над хиляда населени места.

 

 

 

«Уважаеми другари, вие изпълнихте всички поставени пред вас задачи. Вашите войнски части и подразделения се върнаха в Русия на мястото на постоянната си дислокация», заяви той.

 

 

Нюз Фронт

Русия

More in Русия

1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024