Uncategorized

Студ, дъжд и сняг – в цяла България идва застудяване! София вече побеля! СНИМКИ И ПОДРОБНА ПРОГНОЗА

Студ, дъжд и сняг – в цяла България идва застудяване! София вече побеля! СНИМКИ И ПОДРОБНА ПРОГНОЗА

big_1b09

 

Студ, дъжд и сняг. В цяла България идва застудяване.

 

Поройният дъжд, който само час се изливаше в София, вече е сняг. Белите снежинки валят на огромни парцали, а в някои квартали вече започва и да натрупва, пише Пик.

Съвсем очаквано, студът отново се завърна. През следващите дни от север ще продължи да прониква студен въздух, температурите ще се понижат още и в сряда минималните ще са между минус 7° и минус 2°, а максималните – между минус 1° и 4°. Облачността ще се задържи предимно значителна. На места ще превали сняг, в понеделник в югоизточните райони – и дъжд.

 

 

 

 

Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, в понеделник в източните – умерен и временно силен, в Североизточна България ще има условия за навявания. В сряда слаб сняг ще превали на отделни места в Източна България, а над западната половина от страната ще има по-значителни разкъсвани и намаления на облачността.

 

 

 

 

 

 

Предупредителен жълт код за очаквани обилни валежи е обявен за четири области в страната. Над 20 л. дъжд на кв.м. може да достигне количеството в областите Кърджали, Ямбол, Бургас и Хасково.

 

 

 

 

През изминалата нощ имаше валежите в почти цялата страна. Най-много бяха те в Драгоман – 33 литра на квадратен метър, и София – 17 литра на квадратен метър. Вятърът смени посоката си и стана северозападен. В Драгоман вече има и 2 сантиметра снежна покривка.

 

 

 

 

Тази неделя валежите ще продължават и в комбинация със застудяването още преди обяд дъждът във високите полета от Западна България и Предбалкана ще преминава в сняг, а по-късно през деня и на повече места от Северна България ще вали сняг.

 

 

 

 

Покривка обаче няма да се образува. Следобед от запад се очаква спиране на валежите.

 

 

 

 

 

Сутрешните температури са между 3 и 8 градуса, а през деня ще е по-студено – между 1 и 6 градуса.

 

 

 

 

През новата работна седмица времето ще бъде мразовито със сутрешни температури до -10 градуса. Ще превалява и сняг, и дъжд.

 

 

 

 

През следващите дни застудяването ще продължи. Във вторник облачността ще се задържи значителна, на места с превалявания от сняг.

 

 

 

В сряда слаб сняг все още ще превалява на отделни места в Източна България, но над западната половина от страната вече ще е без валежи, облачността ще се разкъсва и ще намалява. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

 

 

 

 

В четвъртък и петък ще има повече разкъсвания и намаления на облачността. Сутринта ще е доста студено, минималните температури на места ще са около и под минус 10°, а и максималните ще остават отрицателни.

 

ПИК, Петел,

https://petel.bg/Zimata-se-zavarna–Snyag-na-partsali-zavalya-v-Sofiya–Snimki-__242440

Uncategorized

More in Uncategorized

big_0000

До часове от запад времето се обръща в България

март 4, 2024
f4895b3e7be542b394cc26992dfdebab

Meteo Balkans: Февруарската пролет свършва, кошмарно време удря България съвсем скоро

февруари 6, 2024
испания

Времето в Европа се побърка: 30 градуса пържат любима страна на българите

декември 13, 2023
630183

Синоптици: Зимата се връща със страшна сила до часове, сняг ще трупа на тези места

декември 5, 2023
big_big_399129060_680158620887522_5224083235634432582_nf3f

Ще има ли сняг по Коледа и Нова година? Първа прогноза за декември на „Метео Балканс“

ноември 28, 2023
medium_125c

Синоптикът Петър Янков: Идват снежни виелици, човек трудно ще може да се изправи!

ноември 24, 2023