Криминално

Шокираща версия за убийството на Дамла: Научила е зловеща тайна или се е изправила срещу психично болен човек!

Шокираща версия за убийството на Дамла: Научила е зловеща тайна или се е изправила срещу психично болен човек!

СЕМЕЙ1513662238-3
„По тиксото, с което била облепена главата на убитата 7-годишна Дамла, има следи от отпечатъци. Чии са? Едните са на майката, но има и други. Чии са тези отпечатъци.
Отговорите на тези въпроси ще дадат отговор на въпроса „Кой е удушил малката Дамла в събота вечерта?“, коментира пред 24rodopi.com бивш криминалист.
На репортерски въпрос „Възможно ли е по тиксото да има следи само от пръстите на майката Садет Муса?“, ченгето отговори: „Ако бяха само нейните, вече щеше да има обвинение!“.
АНДАЙ1513664785-jurnalist-2
Майката на Дамла – Садет Муса е все още в ареста. Тя бе задържана допълнително за 72 часа. Почти сигурно е, че след това прокуратурата ще поиска от съда да наложи постоянната мярка „Задържане под стража“ на жената, която твърди, че в неделя около 7.30 часа открила трупа на дъщеря си.
Експерти смятат обаче, че всичко вече е ясно, а прокуратурата няма въпросителни пред себе. Според тях малката Дамла е преживяла истински ужас преди да бъде зверски убита, а версиите за причината тя да бъде удушена са две.

В неделя вечер, когато излезе новината, че има задържан по случая, се имаше предвид точно майката на Дамла. Това заяви главният редактор на 24rodopi.com Илхан Андай.
„Разпитана е и жена с инициали А. Т., която също е близка до семейството. За мен въпросителните около този случай за разследващите са разчистени, но те не могат да обявят нещо, което на следващ етап може да им изиграе лоша шега. В залата тази вероятна убийца ще разчита на силни адвокати“, каза той.
„Днес или утре сигурно ще има вече официално съобщение със заподозрян. Вероятно и окръжният прокурор иска да дойде тук и да каже „Хора, спокойно, извършителят е вече зад решетките в Кърджали, а не в Момчилград и сред вас“, заяви журналистът.
„Разследването всъщност е към своя край. Очакват се експертизите. България ще коментира още повече този случай, като се разбере кой е виновникът. Ще има дебат дали да бъде в затвора убийцата или да е в психиатрия.
Вероятно това малко момиченце е научило зловеща тайна или пък се е изправило срещу психично болен човек, който е стигнал до етап на болестта, в който агресията стига до убийство“, смята той.
 „Ако хвърлим око на съдебна хроника, се вижда, че зад всяко битово убийство, стоят близки на жертвата хора. Напрежението ще е много по-голямо като има официална информация, защото свързани с деянието са близки хора. Ако са лекували този човек – виновникът за убийството, днес Дамла щеше да е жива“, завърши Андай.
По-рано днес приятел на родителите на Дамла проговори за семейството на момичето: Семеен приятел проговори за родителите на Дамла, познавал ги от 30 години и… Обикновено такива случаи са свързани точно с хора от семейството или такива, които се грижат за семейството.
ПСИХОЛОГ1513664785-psiholog
Хората имат едно лице за навън и едно за в дома. Това заяви в студиото на „Здравей, България“ психологът Росен Йорданов.
„Емоционален и спонтанен опит е било да се заметат следите, като лицето на детето е било облепено с тиксо. Спонтанната реакция на убийците е да съхранят себе си и реагират спонтанно“, каза психологът.

БЛИЦ

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024