ОБЩЕСТВО

Видин въстана, над 2000 протестиращи зарязаха колите си и провалиха опита на полицията да спре бунта на недоволните! СНИМКИ

Видин въстана, над 2000 протестиращи зарязаха колите си и провалиха опита на полицията да спре бунта на недоволните! СНИМКИ

v 3

 

Бунтът на Северозапада повече от 5 часа блокира главен път Е – 79 при Видин.

 

 

 

 

 

 

 

Протеста започна на площад „Панония“ в 10:00 часа и точно в 11:00 часа над 1000 коли блокираха пътя на три километра от Дунав Мост 2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Беше направена импровизирана трибуна на която част от организаторите изказаха своите искания и предупредиха властта и управяващите, че търпението им е изчерпано и чиновници на държавни заплати като шефа на АПИ няма какво да им обещават за пореден път и че искат реални неща с документи и действия.


Точно след обедните емисии на телевизиите с национално покритие, които се включиха на живо от Видин и блокадата, полицията явно е получила заповед да разкара протестиращите от главен път Е- 79, което е посрещнато с негодувание от протестиращите и те единодушно вземат решение да си зарежат колите на пътя и да поемат пеша към Дунав Мост 2.

 

 

 

 

 

 

 


В този момент полицията не знае какво да предприеме и блокадата все още е факт като вече два часа пътя е затворен и в двете посоки, а опашките от Румънската страна на моста вече са километрични в посока България. Кмета на Видин е заплашвал по телефона протестиращи, но и това не е помогнало, а хората стават все по разгневени и са готови вече на всичко, като се заканват да не си тръгнат от пътя до тъмната част на деня.

 

 

 

 

 

 


Или ще ни чуят и ще направят това което искаме или това което виждат днес, следващата събота може да е в пъти повече коментират организаторите на протеста от гражданско обединение „Единни за Промяна“, днес сме две хиляди, следващата събота може и да сме двадесет хиляди.

 

 

 

 

 

 

Припомняме, че „Единни за Промяна“ бяха част от хората, които активно участваха в организирането на Референдума на Слави и се ползват с голямо доверие сред лидерите на различни граждански организации в цяла България, които са заявили своята готовност да поведат хората от цяла България към Видин при нужда.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/protest-blokira-pytia-za-vidin-za-5-chasa-video-2075047

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024