Политика

Залозите тръгнаха! Възможно е правителството на ГЕРБ отново да падне от власт без да изкара мандата си!

Залозите тръгнаха! Възможно е правителството на ГЕРБ отново да падне от власт без да изкара мандата си!

 

10562564_329268527198026_6082268922978367899_o

 

ГЕРБ е първата партия, която вече трети път е на власт, освен това и трети път ще пада от власт, почти съм сигурен, че ще падне, която не се цепи и не се получават вътрешни компромати”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Това каза в интервю за Българското национално радио социологът Андрей Райчев по повод на стабилността на правителството след казуса с продажбата на ЧЕЗ на фирмата на Гинка Върбакова „Инерком – България”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Според него властта си играе с огъня. „След историята с Истанбулската конвенция, която не им се отрази добре, след това няколко други скандала от типа граница, мафия в Хасково и т.н., си докарват нещо, което е крайно болезнено – това е червеното копче. /…/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Въпросът е дали ще им се размине, или не. Ако аз залагах, 60 на 40, че ще им се размине, но все пак вече има съвсем реален шанс да не им се размине”, каза той.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Това правителство се държи на много високата народна подкрепа, без тази подкрепа е съвсем друга история. Докато има тази подкрепа, докато зад Борисов седят 1,2 млн. души просто няма разговор – той ще е на власт. Причината е много ясна – те са центристи”, коментира социологът.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Райчев е убеден, че в целия информационен хаос и защитниците, и противниците на правителството говорят несмислено, несвързани неща. „Твърдят се две невъзможни едновременно неща – едното твърдение е, че нещо се краде, т.е. фактически чешката държава губи пари и много евтино се купува.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това твърдение се свежда до следното – някой краде ЧЕЗ. Ако някой краде ЧЕЗ – това не е български въпрос, а чешки. Но това е и абсолютно несъвместимо с второто, което се казва, че всъщност някой български деец, било политически, било хибриден, купува този ЧЕЗ, за да ни експлоатира после през ЧЕЗ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Двете не могат да са заедно. Защитниците на правителството твърдят обратното – не може да се твърди, че нищо не е станало и всичко е наред, каквото е последното твърдение и едновременно да се махне министър. От тук аз правя единствен извод – изводът е, че сме на ранна фаза, смята социологът.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Според Андрей Райчев случващото се с ЧЕЗ говори за вътрешнопартиен проблем в ГЕРБ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Няма как шефът на енергийната комисия да каже, че това е фалшива новина, ден преди да падне министърът. Той очевидно не е знаел нещо, което по-късно са му казали. Има нещо вътре в ГЕРБ. И не знам кой има предвид премиерът като казва „гадовете”, но не ми се вижда тези гадове да са отвън”, каза социологът. / КРОСС

 

Бултаймс

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024