Политика

Овчаров: Ясно е КОЙ стои зад сделката за ЧЕЗ! Теменужка е „мюре“, с чието отстрелване се хвърля прах колко справедливи са ГЕРБ и правителството!

Овчаров: Ясно е КОЙ стои зад сделката за ЧЕЗ! Теменужка е „мюре“, с чието отстрелване се хвърля прах колко справедливи са ГЕРБ и правителството!

zx620y348_3083599

„Сделката за продажбата на ЧЕЗ на Гинка Върбакова няма как да е станала без знанието на министър-председателя Бойко Борисов.“ Това обяви пред Дарик Румен Овчаров от БСП.

„Случката с продажбата на ЧЕЗ е логичното развитие на цялата професионално некомпетентно, политически и личностно корумпирана политика на ГЕРБ в енергетиката. Този случай не става без участието на държавата, не става без знанието на Теменужка Петкова и Бойко Борисов.

Г-жа Петкова в момента играе ролята на „мюре“, което бива отстрелвано, за да хвърли малко прах в очите на публиката колко справедливи са ГЕРБ и правителството, а всъщност да прикрие истинските нови собственици на ЧЕЗ“, заяви Овчаров.

„Кой стои зад Гинка и Слави от Пазарджик е ясно“, каза още той, но отказа да бъде конкретен. „Като кажа нещо, после ме викат в прокуратурата и започвам да получавам обвинения“, обясни Румен Овчаров.

Вчера министър-председателят Бойко Борисов възложи на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) и Националната агенция по приходите (НАП) да направят пълна проверка на сделката по продажбата на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, както и на дружеството купувач – „Инерком България“.

„Какво ще проверява Борисов сделката, при положение, че той е съвсем наясно с това, което се случва с тази сделка.

Наистина ли мислите, че чешката държава и чешката държавна компания ще направи подобна продажба на такава фирма без да е консултирала това с българската държава?“, коментира още Овчаров.

Епицентър

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024