Uncategorized

Помните ли я? Когато Инна Симеонова се появеше на екрана с дежурното „Добър ден, уважаеми зрители“, всички приковаваха погледи! А как живее днес…

Помните ли я? Когато Инна Симеонова се появеше на екрана с дежурното „Добър ден, уважаеми зрители“, всички приковаваха погледи! А как живее днес…

 

 

Image_4047422_435_0

 

 

Красивата тв говорителка и актриса Инна Симеонова, превърнала се в истинска тв звезда през 80-те години, заради перфектната си артикулация и безупречно поведение пред камера, бе най-търсената водеща за конкурси, концерти и предавания.

Зрителите обаче я познават и от ролите й във филми като „Баш майстора“ и „Борис I“, a напоследък чуваме за нея и като за треньор по конна езда.

Днес Инна Симеонова говори за отминалото си тв битие спокойно, без излишна емоция и не крие, че би се снимала отново в киното. 

 

Image_270645_126

 

 

 

 

И досега тя остава сред най-разпознаваемите лица на държавната телевизия. А по-важното е, че всички я слушаха. Защото зрителите изключително много се интересуваха какво ще каже хубавата говорителка от екрана.

 

 

 

 

 

 

 

 
Симеонова е единствената жена, която печели конкурса за говорители на държавната телевизия в началото на 80-те. Един ден майка и чете обявата за кастинга и убедена, че дъщеря и ще се справи, я записва.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На първия етап се явяват към 800 кандидати. Всички чакат реда си в тясната улица „Поп Андрей“ в центъра на София. По това време там се намира студио 2 на телевизията.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Председател на комисията е режисьорът Хачо Бояджиев, в журито са и първият български говорител Никола Филипов и колегата му Георги Ламбрев. Всеки кандидат трябва да си подготви текст, който да изчете пред тях.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В крайна сметка Симеонова стига до финала с Димитър Игнатиев, популярен като Мики. Другият е Райчо Райков, който става редактор в дирекция „Информационна агенция“.

 

 

 

 

 

 

По това време всички говорители трябва да посещават курсове по техниха на говора и правоговора.

 

 

 

 

 

 

 

 

„На правилен български език ме научи проф. Мара Георгиева. Преподаваха ни как да говорим технично – например как да дишаме. Курсовете бяха дълги няколко месеца. После ни слушаха и казваха – трябва да забързаш темпото или да забавиш“, разказва Симеонова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Още в началото се справя толкова добре, че получава похвала за начина, по който прочела новината за смъртта на съветския политик Леонид Брежнев през 1982 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

А похвалата е закачена с карфица пред студиото, където има голямо табло. Първите й изяви в БНТ са в рубриката и „Седем дни за вас“, която се излъчва в дебютните издания на „Всяка неделя“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По-късно е водеща на „Едно от пет“, „Мелодия на годината“. Водеща е и на поне 7 от церемониите на „Златният Орфей“, пише „24 часа“.

 

 

 

 

 

 

 

На една от тях трябва да води заедно с Николай Колев. Но час преди откриването него го няма, а говорителката знае само своите реплики.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В последния момент трябва да научи наизуст целия сценарий. Разбира се, че се справя.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Излиза след прословутия начален сигнал за откриването, който дирижира Вили Казасян, и всичко минава гладко и без гафове.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Хубаво си живяхме в онези години. Времената бяха много спокойни. Работехме много, но и се забавлявахме“, разказва Симеонова за годините, в които е прекарала в телевизията.

 

24 часа

 

https://www.24chasa.bg/

Uncategorized

More in Uncategorized

big_0000

До часове от запад времето се обръща в България

март 4, 2024
f4895b3e7be542b394cc26992dfdebab

Meteo Balkans: Февруарската пролет свършва, кошмарно време удря България съвсем скоро

февруари 6, 2024
испания

Времето в Европа се побърка: 30 градуса пържат любима страна на българите

декември 13, 2023
630183

Синоптици: Зимата се връща със страшна сила до часове, сняг ще трупа на тези места

декември 5, 2023
big_big_399129060_680158620887522_5224083235634432582_nf3f

Ще има ли сняг по Коледа и Нова година? Първа прогноза за декември на „Метео Балканс“

ноември 28, 2023
medium_125c

Синоптикът Петър Янков: Идват снежни виелици, човек трудно ще може да се изправи!

ноември 24, 2023