Политика

Ренета Инджова: Главният прокурор трябваше да се самосезира след изказването на президента!

Ренета Инджова: Главният прокурор трябваше да се самосезира след изказването на президента!

 

61115334

 

 

От тази „вероломна атака“ на правителството, както заяви премиерът Борисов по повод въпросите, които отправи президентът Румен Радев към премиера Бойко Борисов дали има общи бизнес интереси с Делян Пеевски от ДПС и дали урежда обществени поръчки в негова полза, трябваше да доведат до самосезиране на главния прокурор и проверка, трябваше да видим последствия, а такива не видяхме.

 

 

 

 

 

 

 

Това заяви по бТВ бившият служебен премиер на България Ренета Инджова. Главният прокурор най-малкото трябваше да се самосезира вследствие на такова изказване, защото не е направено от кой да е, а от президента на републиката.

 

 

 

 

 

 

„На всички обаче е известно, че прокуратурата е неработеща институция на страната или че работи срещу законите на правовата държава. Този сблъсък обаче между двамата държавни мъже по никой начин не беше експониран и не притесни никого“, продължи тя коментара си.

 

 

 

 

 

Според нея, провокацията идва от премиера. „Казаните от президента неща в една правова държава щяха да бъдат разяснени. Аз сега не мога да ги коментирам. Ако мен ме бяхте повикали, след като институциите и властите са се самосерила, щях да имам отношение“, посочи Инджова.

 

 

 

 

 

 

 

Ако се казват такива неща от президента, той трябваше да бъде поканен в НДК-тауър и да каже какво е имал предвид, когато говори тези неща. Поканихте ли г-н Тимерманс, който е първи вицепрезидент на Европейската комисия , поканихте ли главния прокурор, отправи Инджова въпроси към водещия на „120 минути“, който   бързаше да претупа интервюто, но което беше отделил едва 10 минути.

 

 

 

 

 

 

Инджова обаче продължи в същия стил: „Известно е, че по света започва операция, по която ще бъдат занулявани активи, ще бъдат променяни валутни съюзи, ще има може би нов валутен или финансов режим. Но във всички случаи ЕС коя ситуация предпочита? Да чака и да види в структурата му как влизат престъпни елементи, или е необходима една операция „чисти ръце“?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По думите й се говори за общ бюджет и общо финансово министерство в общността, „но тук ни карат да се забавляваме с конвенционалните задявки тип „Аз харесвам този мъж и той харесва мене”, а когато си отидат в „отвъдното” на други езици говорят други неща.

 

 

 

 

 

 

 

 

Явно българската публика не е дорасла да гледа нещо повече от любовните жестове, всичко останало е „Имате още малко работа”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако президентът не продължи това, което е започнал, го очаква погром. Капаните са непрекъснато, шантажите са непрекъснати. Търси се едно говорене да утеши публиката  и да продължи по-нататък, подчерта бившият служебен премиер. 

 

 

 

 

 

 

 

И призова на днешния ден премиерът да не приема прошката на българския народ: „Именно от това, че българският народ пожела да има такъв премиер го изгради по начина, по който ей сега го гледахме на тези малки сценки”.

 

Епицентър

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024