Uncategorized

Внимание! Синоптици предупреждават за голяма динамика на времето: Студен въздух нахлува в България, започват валежи от сняг в…

Внимание! Синоптици предупреждават за голяма динамика на времето: Студен въздух нахлува в България, започват валежи от сняг в…

 

big_1c92

 

 

 

През нощта облачността над цялата страна ще се увеличи, от югозапад ще започнат валежи от дъжд.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Утре на много места ще вали дъжд, който с нахлуването на студен въздух от север-североизток, още преди обяд в Северна България ще се примесва и ще преминава в сняг, пише Блиц.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони – до умерен североизточен вятър. В сутрешните часове в Северна България остават условията за поледици и заледявания.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Минималните температури ще са предимно между минус 3° и 2°, максималните ще са от около минус 1° в североизточните, до 15-16° в крайните югозападни райони. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи дежурният синоптик Евгения Егова.

 

 

 

 

 

 

 

 

През целия месец динамиката на атмосферните процеси ще е голяма.

 

 

 

 

 
През първото десетдневие
от месеца валежите ще са често явление и ще има условия за значителни количества. През повечето дни ще превалява предимно дъжд, а в периода 2-4 март в Западна и Северна България ще превали и сняг. Ще има условия и за поледици. През първите дни от десетдневието, въпреки че ще се повишат, температурите ще бъдат под нормите, а през втората половина от десетдневието ще се затопли още и температурите ще са близки до обичайните.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

И през второто и третото десетдневие
на март времето ще остане променливо, с превалявания. Температурите ще бъдат близки до обичайните, като ще се понижават след преминаването на атмосферните смущения, при които дъждът в Северна и Западна България ще преминава в сняг. Най-голяма вероятност за валежи има за около 13, 15, 18, 23, 25, 28 и 31 март.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

През март се осъществява преходът от зимата към пролетта. Увеличението на продължителността на деня и на слънчевото греене водят до чувствително повишение на температурите, а мъглите са рядко явление. Средно в равнините през месеца по 3-4 дни вали сняг. Март е месец, характерен с големи аномалии и с резки промени на времето.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По Черноморието ще бъде облачно следващите дни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Около обяд  утре ще започнат превалявания от дъжд, които по-късно през деня, с понижението на температурите, в северните райони ще се примесват и преминават в сняг. Максималните температури ще са 4°-7°. Температурата на морската вода е 5°-6°.

 

 

 

 

 

 

 

 

Вълнението на морето ще бъде 3 бала. Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ще има валежи от дъжд, над около 1700 метра – от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В началото на следващата седмица затоплянето ще продължи. Ще преобладава облачно време, на места ще има и превалявания, предимно от слаб дъжд, в северозападните райони през нощта срещу вторник ще превали и сняг.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В началото вятърът ще бъде от изток-югоизток, слаб до умерен, в сряда – ще се ориентира от югозапад.

 

https://petel.bg/Eto-kakvo-shhe-e-vremeto-prez-mart–Tablitsa–__253716

 

Uncategorized

More in Uncategorized

big_0000

До часове от запад времето се обръща в България

март 4, 2024
f4895b3e7be542b394cc26992dfdebab

Meteo Balkans: Февруарската пролет свършва, кошмарно време удря България съвсем скоро

февруари 6, 2024
испания

Времето в Европа се побърка: 30 градуса пържат любима страна на българите

декември 13, 2023
630183

Синоптици: Зимата се връща със страшна сила до часове, сняг ще трупа на тези места

декември 5, 2023
big_big_399129060_680158620887522_5224083235634432582_nf3f

Ще има ли сняг по Коледа и Нова година? Първа прогноза за декември на „Метео Балканс“

ноември 28, 2023
medium_125c

Синоптикът Петър Янков: Идват снежни виелици, човек трудно ще може да се изправи!

ноември 24, 2023