Политика

Каракачанов: Радев добре се справи на лоста, но аз не мога да го направя, а Ненчев ме разсмива и забавлява!

Каракачанов: Радев добре се справи на лоста, но аз не мога да го направя, а Ненчев ме разсмива и забавлява!

 

КАРАКАЧАНОВ1496207516-karakachanov

 

 

 

 

 

 

Добре се справи. Във форма е. С тези думи министърът на отбраната Красимир Каракачанов коментира пред bTV прословутото кормено възлизане на президента Румен Радев преди дни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Министърът отговори и на предизвикателството на Светльо Витков също да направи такова упражнение: „Няма защо да го приема, защото не мога да го осъществя“.

 

 

 

 

 

 

витковbig_1fd6

 

 

 

 

 

 

Човек приема предизвикателства, там където може да се реализира. След като върховният главнокомандващ може да направи едно коремно възлизане, аз мога да направя половин. А пък г-н Витков, ако ме покани да се надпиваме с бира – той е специалист в тая област, и там няма да приема, защото не мога толкова да пия”, заяви в предаването „Тази сутрин” по бТВ военният министър Красимир Каракачанов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Когато бил в казармата, обаче, това упражнение не му било проблем. „Аз затова казвам, че младежите трябва да влязат в казармата – да влязат малко във форма. Една част ходят на фитнес, но повечето ходят по бирариите“, смята Каракачанов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Той подчерта, че го разсмиват думите на предшественика му Николай Ненчев по отношение ремонта на Миг-овете.

 

 

 

 

ненчев - патрул1448032594

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Аз не съм груб човек, но Ненчев спести истината на зрителите. В ефир той изговори един куп неистини, заяви министърът на отбраната.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Николай Ненчев ме забавляваше. Той много добре знае, че самите поляци отказаха да ремонтират нашите МиГ-ове. Те закупуват резервни части от Русия. След като направиха ремонт на нашите двигатели без лиценз, руснаците ги заплашиха, че ще им спрат доставките на резервни части и те ни отказаха. Има възможност освен Русия и фирма-посредник да извърши ремонт, нотака цената ще набъбне“, уточни Каракачанов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Относно обвиненията, че той бил цял НАТО-вец, Каракачанов отговори, че е възмутен от фалшивите новини, които се пускат по негов адрес. „България като страна от бившия съветски блок има руска военна техника. Такива са още 4 страни в НАТО. Няма държава, която да изхвърли цялото си въоръжение и да купи ново“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По думите му страната ни не може да извади 12 милиарда, за да подмени военната си техника, няма желаещи и да ни направят подарък. „Страната ни може да използва МиГ-овете си до 2029-2030 г. Защо да ги изхвърляме?“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Не вярвам да има нов военен конфликт. Никой не е толкова луд, за да го направи“ – така той коментира предупреждението на премиера Борисов заради обострянето на отношенията между Русия и Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Отново във връзка с думите на Ненчев Каракчанов обясни, че предстои подписване на рамков договор за следващите 4 години за 81 млн. лв. за поддръжка на до 15 самолета МиГ-29, т.е. всички, които имаме. Поръчваш частите, които са ти необходими, те пристигат тук, в момента, в който ги поръчаш и тръгнат – плащаш  тези части, а не 40 млн. предварително напред“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Относно обтегнатите отношения между Русия и Великобритания той заяви: „Не вярвам да има нов военен конфликт. Никой не е толкова луд, за да го направи“ – така той коментира предупреждението на премиера Борисов заради обострянето на отношенията между Русия и Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По думите на вицепремиера, управляващата коалиция у нас зависи от всеки от един от четирите участника – ГЕРБ, ВМРО, НФСБ и „Атака“, и ако някой се оттегли, ще има криза. „

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Но мисля, че това е нереално. Г-н Симеонов има едни виждания, г-н Сидеров има други виждания. Времето лекува. Истината е, че не биваше да се излиза с толкова остри позиции. Но това са вътрешни неща в нашата коалиция. Аз въобще не мисля, че Русия е фактор, който може да развали правителството или да създаде проблеми било в малката коалиция, било в голямата“, коментира Каракачанов словесните нападки между Волен Сидеров и Валери Симеонов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Не е редно който и да е – без значение дали е римския папа или руския патриарх, който и да е гост на България, да поставя своя домакин в такава ситуация“, каза той по повод поведението на руския патриарх Кирил пред президента Румен Радев. Според него, преследвайки своите интереси на Балканите, Русия се изнервила още повече, след като най-верният ѝ съюзник – Черна гора, се присъедини към НАТО.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Не смятам, че Русия е фактор, който може да раздели българското правителство, заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод конфликта между коалиционните му партньори – Волен Сидеров от „Атака“ и Валери Симеонов от Националния фронт за спасение на България заради острата реакция на Симеонов спрямо действията на руския патриарх Кирил на Трети март в София.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Според Каракачанов „времето лекува“, а и двамата не е трябвало да излизат с толкова остри позиции. Той определи изказването на патриарх Кирил пред президента Румен Радев като „малко или много политическо“ и подчерта, че никой гост на България не трябва да поставя своя домакин в такава ситуация (руската патриаршия излъчи видео от срещата между Кирил и президента Радев).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Каракачанов обясни скандала с изнервянето на Русия от това, че не успява да защити своите интереси на Балканите, особено след влизането на Черна гора в НАТО.

 

 

Епицентър

 

Политика

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024