ОБЩЕСТВО

Ново 20! Любовник предал кметицата Иванчева за подкупа от 1 милион евро – ето кой е той!

Ново 20! Любовник предал кметицата Иванчева за подкупа от 1 милион евро – ето кой е той!

 

иванчева2111225389

 

 

 

 

 

 

Любовник е в дъното на корупционната афера с кметицата на жк „Младост“ Деси Иванчева, твърди „Уикенд“. Заедно с Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бе арестуван и бившият районен кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров, който е бил посредник в сделката от страна на рекетирания предприемач Ваклин.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В схемата с подкупа обаче е участвал и четвърти човек, който е бил първият задържан, но е предпочел да предаде четата и да стане защитен свидетел на Спец. прокуратурата. Макар самоличността на участника в рекетьорско-корупционната афера да се пази от прокуратурата има данни, че въпросният мъж е любовникът на Иванчева – Стефан Дичев.

 

 

 

 

 

 

41-годишният мъж със спорна бизнес репутация е интимен със задържаната кметица на „Младост“ от около година и за този период бизнесът на строителната му фирма рязко е потръгнал. „Стефан изгражда и ремонтира детски градини, спортни площадки, огради, извършва и пътни ремонти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

През неговите дружества минават всички ремонти, които Деси Иванчева принуждава големите строителни компании да извършват като дарения на общината, ако искат да получат разрешителни“, разкрива запознат с корупционната схема в „Младост“. Стефан Дичев е рекетирал десетки бизнесмени от името на Иванчева, твърдят близки до разследването.

 

 

 

 

 

 

 

 

Именно той е човекът, който обявява на строителния предприемач Александър Ваклин, че трябва да плати 1 млн. евро, ако иска да му бъде придвижен проектът за жилищен комплекс в местността „Камбаните“. Дюлгеров нямал добра комуникация с Иванчева, заради което прави няколко срещи на предприемача с Дичев.

 

 

 

 

 

 

 

 

Във фаталния за кметицата и заместничката й ден, първият арестуван е Дичев, който има среща с Дюлгеров в градинката срещу Военния клуб в в центъра на София, за да прибере част от първата вноска по рушвета. Когато Дичев е задържан заедно с Дюлгеров, антимафиотите откриват у него 7 000 евро.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Брадата му светна – търкал си е парите за късмет като магураджия“, описват ареста на любовника на Иванчева криминалистите. Той веднага се възползвал от предложението на ченгетата да стане защитен свидетел и така разкрил цялата схема.

 

 

 

https://www.marica.bg/Lyubovnik-predal-kmeticata-Ivancheva-za-podkupa-ot-1-mln.-evro-Article-123249.html

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
затвор

Затвор „мечта“ за 42 милиона лева за ВИП персони отваря врати – без решетки, по двама в стая с отделен WC

април 29, 2024