СВЯТ

Форин офис изтри съобщението си, че новичокът е от Русия и негласно призна провала си!

Форин офис изтри съобщението си, че новичокът е от Русия и негласно призна провала си!

Външното министерство на Великобритания изтри съобщение в „Туитър“, в което твърди, че използваният срещу Сергей и Юлия Скрипал химически агент „Новичок“ е „произведен в Русия“, пише „Гардиън“, цитиран от News.bg. Тази сутрин руското посолството в Лондон публикува съобщение на „Форин офис“ от миналия месец, в което се казва, че лабораторията „Портън даун“ е установила, че използваният новичок е произведен в Русия. Но вчера от лабораторията обявиха, че не са установили кой стои зад направата на бойното отровно вещество.

 

 

 

 

 

 

 

Британското външно министерство поясни в социалната мрежа, че не е предало точно коментара на посланика на Великобритания в Русия по време на брифинг в Москва и следователно го трие. Във видео от брифинга се чуват ясно думите на посланика Лори Бристоу, според когото „няма съмнение, че новичокът е произведен в Русия от руската държава“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Форин офис публикува и съобщение на лабораторията, в което се казва, че са установили химическия агент, но се подчертава, че лабораторията не може да потвърди източника на веществото.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В същото време лидерът на Лейбъристката партия на Великобритания Джереми Корбин заяви, че външният министър Борис Джонсън е сгафил, след като коментарите му за „Портън даун“ не са подкрепени с доказателства.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Борис Джонсън трябва да отговаря на сериозни въпроси. Той заяви пред германска телевизия, че този химически агент е произведен в Русия, „Портън даун“ го проучи и каза, че е новичок. Те не съобщиха къде е произведен, и ОЗХО провежда среща за продължаване на обсъжданията откъде идва агентът.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Форин офис“ след това излезе със съобщение в „Туитър“ в подкрепа на коментара на външния министър и след това го изтри, след като „Портън даун“ обяви, че не са установили източника“, обясни Корбин.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Изглежда, че Борис Джонсън напълно е преувеличил информацията, която е получил и каза на света по категоричен начин какво смята, че се е случило. И това не е подкрепено от доказателствата, които той има от „Портън даун“, поясни той.

 

 

Гласове

http://www.glasove.com/categories/novini/news/gardiyn-forin-ofis-iztri-syobshtenieto-si-che-novichokyt-e-ot-rusiya

 

СВЯТ

More in СВЯТ

big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
милиардер

По 1-2 банки ще фалират на седмица, предупреди американски милиардер

май 16, 2024
фицо - 1

Фицо е дошъл в съзнание, няма опасност за живота му, стрелецът бил противник на политиката му

май 16, 2024
progovori-mazhat-prostrelial-fitso-666

Проговори мъжът, прострелял Фицо: Не съм съгласен с политиката на правителството / ВИДЕО

май 15, 2024
big_7f9ef163-7274-44c4-9f38-c2db1d8f107d

Фицо е между живота и смъртта, следващите няколко часа са решаващи за словашкия премиер

май 15, 2024
фицо

Простреляха словашкия премиер Роберт Фицо / СНИМКИ

май 15, 2024