Личности

СКАНДАЛ НА ОСТРОВА! „Индипендънт“: Борис Джонсън е обвинен в подвеждане на общественото мнение за отравянето на Скрипал!

СКАНДАЛ НА ОСТРОВА! „Индипендънт“: Борис Джонсън е обвинен в подвеждане на общественото мнение за отравянето на Скрипал!

 

 

1522865682

 

 

 

 

 

Британският външен министър Борис Джонсън беше обвинен в подвеждане на общественото мнение заради изречена лъжа, свързана с отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал, предаде „Индипендънт“, цитиран от БЛИЦ. А в. „Гардиън“ направо пита защо Джонсън продължава да е още начело на Форин офис.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дипломат №1 на Лондон заяви, че е получил ясен отговор от лабораторията за химически анализи, че използваното вещество „Новичок“ е от Русия. От лабораторията отрекоха информацията, че са посочили Русия за виновник по случая. Специалистите, анализирали веществото, с което бяха отровени Скрипал и неговата дъщеря, стигнаха до извода, че то е от вида бойно вещество „Новичок“. От лабораторията обаче нямат доказателства, че в дъното на всичко стои Москва.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
През миналия месец Борис Джонсън каза в интервю за „Дойче Веле“, че е получил ясна информация за руска вина. Той бе попитан как толкова бързо британските служби са стигнали до извода, че руснаците са отровили бившия си агент, който преди години предаде имената на руски агенти на западното разузнаване. Тогава външният министър заяви, че „от лабораторията „Портън Даун“ е получил категоричен отговор за това“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оказва се, че това е лъжа. Специалистите от лабораторията са убедени, че е използван „Новичок“, но няма доказателства, че Русия стои зад атаката. Ето защо, отбелязва днес „Дойче веле“, министърът на външните работи на Великобритания Борис Джонсън е уличен в изкривяване на фактите за участието на Русия в отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дайан Абът, лейбъристкият министър на вътрешните работи в сянка, заяви: „Изглежда, Борис Джонсън е заблудил обществото с твърдението, че експерти от „Портън Даун“ са го уверили, че Русия е източник на отровата, използвана при покушението в Солсбъри. Тези експерти ясно заявиха, че не могат да идентифицират източника на веществото и не могат да заявят категорично откъде произхожда то. Борис Джонсън би трябвало да представлява Великобритания на световната сцена, но той още веднъж доказа, че не може да прави това с необходимата отговорност“.

 

 

 

 

 

 

 

 

Междувременно, в объркването си, британският Форин офис се опита да прехвърли вината върху погрешно тълкуване на думите на британския посланик в Москва в своя публикация в Туитър, която беше изтрита.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
В Мрежата обаче се пази запис на интервюто на Джонсън пред „Дойче Веле“, в което той разказва как британските власти са се убедили, че новичокът идва от Русия: „Когато видях доказателствата на хората от лабораторията „Портън Даун“, те бяха категорични. Попитах човека лично: „Сигурни ли сте?“. На което той ми отговори: „Няма никакво съмнение“. Така ние нямахме друга алтернатива, освен да предприемем действията, които предприехме“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вчера обаче началникът на лабораторията „Портън Даун“ Гари Ейткенхед буквално поля „Даунинг стрийт“ 10 със студен душ, като заяви, че експертите не могат да идентифицират „точния източник“ на новичока.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Британските власти влязоха в ситуация на „ограничаване на щетите“, като се аргументираха, че тестовете в лабораторията са „само част от общата разузнавателна картина“ и продължиха да настояват, че „няма други логични обяснения“ освен руската намеса.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин наля масло в огъня на критиките срещу външния министър, като заяви за Стай нюз:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Той заяви пред германска телевизия, че това е нервен агент, произведен в Русия и че тестовете са го идентифицирали като новичок. Те обаче не можаха да кажат откъде е дошла отровата.“  ВИДЕОТО ТУК:

 

 

Епицентър

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023