Криминално

Изплуваха страшни подробности за рецидивиста Владимир Пелов, който цяла България издирва! Преди години крадец го…

Изплуваха страшни подробности за рецидивиста Владимир Пелов, който цяла България издирва! Преди години крадец го…

 

пелов1522846047-ede

 

 

 

Рецидивистът Владимир Пелов, който в момента е един от най- издирваните хора в държавата, заради бягството му от софийския затвор, е бил ослепен преди 20 години в затвора в Пловдив, пише TrafficNews.bg. Пелов е осъден за показания разстрел  на пловдивския сараф Ганчо Караиванов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Валутният касиер на обменно бюро „Еми“ бe разстрелян във входа на жилището му в квартал „Тракия“ на 16 май 1997 г. пред очите на съпругата Мариана.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пелов и съучастника му са задържани две години след убийството и той е осъден на 20 години затвор. 5 от тях лежи в Пловдив. Държат го затворен в изолатора на Втори пост, където са особено опасните престъпници. затворници, които по онова време са излежавали присъди, го описват като изключително умен, хитър и комбинативен.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Припомнят също, че Пелов е загубил едното си око след сбиване с друг затворник. Милан Станчев излежавал присъда за наркотици и двамата се скарали за място в киносалона на затвора. Двамата се сбили, а едрият Станчев извадил крак от маса и халосал с него Пелов по главата. Наложила се спешна операция. Лекарите успели да спасят зрението само на едното му око.

 

 

 

 

 

 

 

 

По -късно рецидивистът е преместен в Софийския затвор, тъй като той е по-близо до родното му място – Ботевград. Там той лежи още няколко години и е освободен условно предсрочно, 6 години преди изтичането на присъдата му.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

През август 2011 г.  Пелов и Димитър Иванчев-Шошора извършват въоръжен грабеж на златарско ателие в Ботевград, използвайки маски на вещици. При бягството, след престрелка с полицията, Шошора бе заловен, но Пелов успява да се измъкне и се крие близо две седмици от полицията, преди да бъде задържан от командоси във вилна зона край града.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

През 2016 година на 25 март Пелов застрелва  35-годишния Цветан Петров и 31-годишния му брат Марко. Братята са убити в центъра на Ботевград. Продължават проверките по входните артерии на Пловдив. Контролно-пропускателни пунктове има на всички входно-изходни артерии на Пловдив във връзка с двамата избягали затворници снощи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Почти всички автомобили се проверяват, като се спират и камиони, които биват щателно претърсени. Подобна е и ситуацията в Пазарджик.

 

 

източник: Блиц

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024