Коментари

Погнуса от самозабравата! Забравихте какво е морал, какво е човечност, погубвате държава ни

Погнуса от самозабравата! Забравихте какво е морал, какво е човечност, погубвате държава ни

 

1-27

 

 

От няколко дни следя развитието на протеста на майките с деца, увредени от нашата система. Система, произведена от некадърници и егоисти. Тъй като и аз вече имам син с увреждане, и то не малко, у мен се породи погнуса, отврат и омраза към всичките ни политици и тъй нареченият ни елит…

 

 

 

Онзи ден, когато шефът на “ Подкрепа“ – не желая да му изричам и името, пълен боклук – изрази се, че майките трябва да прибират децата си и да се засрамят. Ми, ще се помоля и на неговите отрочета да им се роди такова дете, но да са с парите на тези родители, които в повечето моменти са само майките, защото бащите на тези деца след разбирането, че в къщи ще имат инвалид, си вдигат крушите. За такива бащи на времето е имало само едно правило – обесване.

 

 

Нашите политици, особено финансовият ни министър, каза, че това щяло да струва на държавата един милиард. На коя държава бе, г-н Горанов, на коя държава ви питам аз? И да се върнем малко назад тази година – та вие раздадохте милиони на някои, от които ви е страх, раздавате пари за щяло и не щяло, а не желаете да давете пари на хора, които са в нужда, но те са трето, даже не трето качество хора. Вие се самозабравихте, господа политици и местен елит от работодатели, съюзи и какви ли не още…

 

 

Загинаха 15 живота от вашата алчност и пак няма да има виновни (б.р. – за загиналите от взрива в завод „Миджур“ се оказа, че няма виновни). Как ще има, като тези заводи са раздадени на некадърници от вашите кръгове и фирми? Плюя ви върху изказванията; изтипосвате се по една или друга телевизия да покажете загрижеността си, ама коя загриженост – за това да не се започва разследване. Погнуса, отврат и омраза изпитва народът към вас. Забравихте какво е морал, какво е човечност, погубвате държава ни в надпреварата си да изглеждате елитни.

 

 

Поразрових се насам-натам – и по времето на Тато тези заводи не са гърмели, напротив, работело се е под контрол и е имало производство. И другото, за което се поразрових – тези деца със своите майки, които са пред лицето ви, са ходили в годината по два пъти на балнолечение и някои от тях се са възстановявали.

 

 

Сега ще го кажа ей така, чистосърдечно, и не се притеснявам да го кажа: майната ви…

 

Нури Джурин

 

Eurochicago.com

 

Коментари

More in Коментари

960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024