Политика

Борисов: Не съм излизал в отпуска от 17 години… на никой не му стигат доходите. И на мен не ми стигат

Борисов: Не съм излизал в отпуска от 17 години… на никой не му стигат доходите. И на мен не ми стигат

 

 

full_daff2b46-499c-4d24-b6b7-d1ef4c211398

 

 

Не съм излизал в отпуска в последните 17 години – когато съм бил премиер, кмет или главен секретар. Това каза премиерът Бойко Борисов, който присъства на тържественото освещаване на новопостроения православен храм „Св. Пантелеймон“ в гр. Бяла.

 

 

„Правихме и грешки, всички в парламента. Заради газовата директива ние бяхме докарали преговорите докрай. И парламентът по някой път си променя на 360 градуса мнението. Понеже държавата ни е обща, когато има по-добро решение, изобщо не е страшно да си промениш предишното. Единствената ми забежка е относно личните коментари и обиди, иначе споровете, дискусията – това е прекрасно, защото има реална опозиция, реално мнозинство“, коментира премиера сблъсъците в парламента.

 

 

 

„Ето сега с трите закона се опитваме да решим проблема на хората с увреждания. И днес разговарях с Мая Манолова. Искам като седнем на една маса и да кажем – на базата на по-добрата събираемост можем да отделим 50 – 100 млн. Догодина, ако приходите в хазната са още повече, ще можем и повече да отделим. Готов съм да работя и да се разберем – това можем да дадем тази година, това позволява бюджета. Другото е да обясним – замразяваме заплатите и пенсиите, или спираме „Хемус“ и даваме тука“, разкри Борисов.

 

 

 

„Никога не са давани толкова пари за учители, за заплати, за инфраструктура, за ремонти, за строежи. Безработицата е рекордно ниска. Ясно е, че на никой не му стигат доходите. И на мен не ми стигат. Милиардер да питате, и той ще ви каже, че не му стигат парите. Аз съм сигурен, че и в частния сектор ще почнат да вдигат парите, защото ще искат да си запазят кадрите си. Вярата ми помага много. Богословие мога да изкарам. Нашата сила е да показваме направеното. Празнодумството го оставяме за други“, каза още той.

 

 

Наскоро той се срещнал с българи, които се връщат от Испания и смятат да останат в България.

„Работната ръка ни трябва. Убеден съм, че заплатите ще започнат да се вдигат и в частния сектор. За да запазят добрите работници, щат не щат ще дават по-високи заплати. Празнодумството не ни е присъщо“, каза Борисов.

 

 

 

На откриването на храма присъстваха още кметът на Бяла Димитър Славов, народният представител от ГЕРБ-Русе и областен координатор на партията Пламен Нунев и евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, Андрей Новаков и Ева Майдел.

 
Това е първата новопостроена църква в района от 100 години насам. Общата стойност на молитвения дом е 390 хил. лв., като средствата са събрани изцяло от дарения. От тях 55 хил. лв. са дарени от държавата, 20 хил. лв. са от партийната субсидия на ГЕРБ, а 10 хил. лв. са дарени лично от премиера Бойко Борисов.

 

 

За тазгодишния рожден ден на министър-председателя ПГ на ГЕРБ събра за него 20 хил. лв., като по негово желание парите бяха дарени за ремонт на джамия в с. Подайва (община Исперих) и за построяването на църквата в Бяла. Строежът на православния храм отне година и десет месеца.

 

Банкер

 

http://www.banker.bg/obshtestvo-i-politika/read/borisov-ne-sum-izlizal-v-otpuska-ot-17-godini

Политика

More in Политика

Image_18239947_40_0

Ивелин Михайлов: Управляващи ми казаха, че ако не се съгласявам с тях, ще ме унищожат до 2 седмици

юни 21, 2024
Image_18236177_40_0

Край на неописуемата драма „Радев или Главчев“: Ето кой ще отиде на великата среща на върха на НАТО във Вашингтон

юни 21, 2024
рая-1

ИТН даде зелен светофар: Рая Назарян стана председател на 50-ото НС с гласовете на 131 депутати

юни 20, 2024
пеефски - 1

Пеевски към евроатлантиците: Излезте от транса, рушим държавата, да не я подаряваме на Путин

юни 20, 2024
ЕК768x432

Унищожителен доклад на Брюксел: България значително закъснява с изпълнението на ПВУ

юни 20, 2024
нс-1

Фалстарт! Парламентът не успя да избере шеф, драмата е пълна! СНИМКИ

юни 19, 2024