Политика

Нямаме договорки с Меркел за прием на мигранти… и аз гледам животни, разбирам какво им е на хората

Нямаме договорки с Меркел за прием на мигранти… и аз гледам животни, разбирам какво им е на хората

 

orig

 

 

 

България няма ангажимент за прием на мигранти с канцлера Меркел. Нито сме приемали, нито ни е предлагано. Нито за пари – нито за без пари. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов преди началото на днешното правителствено заседание.

 

 

 

Поводът е изявлението на вицепремиера Красимир Каракачанов, който определи като кампания с фалшиви новини срещу правителството и настоя ДАНС да вземе мерки.

 

 

 

 

Каракачанов: ДАНС да изясни кой и защо пуска слухове за самолети с мигранти

Каракачанов: ДАНС да изясни кой и защо пуска слухове за самолети с мигранти

Срещу България се води една кампания от фалшиви новини

 

 

 

„Действително си играят със страховете на хората. България нито е поемала ангажимент – виждате Италия, Испания, Гърция подписват споразумение или се договарят – това си и е тяхна работа, ние не се месим във вътрешните им работи. България нито сме се договаряли с канцлера Меркел, нито сме приемали, нито ни е предлагано – нито за пари, нито за без пари. Единственото, което сме работили активно в шестте месеца е по Дъблинското споразумение, точно по тези въпроси да бъде решен справедливо за всички“, констатира Борисов.

 

 

 

 

По думите му дори сега Гранична полиция е била в операция по залавянето на каналджии. „10 дена ги дебнеха едни каналджии – два джипа с 26 души вътре. Сега изясняват дали са регистрирани и са тръгнали за Сръбската граница“.

 

 

 

 

„Мисълта ми е, че се налага подобна теза в обществото. Едва 11% са ни запълнени центровете. Аз съжалявам, че за да опровергаем такива лъжи, трябва да отговорим, защото мои думи се чуват в цяла Европа и всички ще кажат в момент, в който ние се чудим какво да правим със стотиците хиляди, милиони бежанци, България единствена няма“, каза Борисов.

 

 

 

 

 

„Аз гледам животни и разбирам какво им е на хората. Това са животинки“, допълни министър-председателят обръщайки се и към земеделския министър Румен Порожанов, който бе лицето, отговарящо за действията, свързани с чумата от присъстващите на заседанието на правителството.

 

 

 

 

И призова да се вземат всички необходими мерки, за да се спре разрастването на заразата.

 

 

 

 

 

 

 

Помолете хората да не крият животните. Заради няколко да боледуват милиони. Ако това се разпространи е катастрофа. Но информирайте хора. Обяснявайте от сутрин до вечер, защото целият бранш може да спре да функционира за три години.

 

 

 

 

 

 

Упрекът ми е за това – веднага подгответе стада, веднага с парите да могат да си вземат животни. Помогнете да се дезинфекцират кошарите им.

 

 

 

 

 

Вземете всички мерки за дезинфекция. Аз си спомням времената, когато в тези региони не можеше да влезе кола, без да премине през яма за дезинфекция“, допълни премиерът.

 

 

 

 

 

 

Той обаче си припомни времената до 90-а година, как се е действало тогава, какви мерки са били вземани и доколко обаче хората са имали възможност хората да получат обяснения за действията на властите.

 

 

Нюз БГ, Епицентър

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024