ОБЩЕСТВО

Отчаяние! Баща оставя детето си с увреждания на Бойко Борисов да го гледа

Отчаяние! Баща оставя детето си с увреждания на Бойко Борисов да го гледа

отчаяниеboiko-borisov-bgnes-1
Баща оставя детето си, което е с увреждания, да го гледа Бойко Борисов.
Емил Мавродиев предприема крайното решение, защото няма средства, с които да осигури на момчето си Петър нужното лечение.

„В момента със сина си сме пред приемната на премиера. Чака да ни приеме, за да му го оставя. Написал съм и писмо как да го гледа и да се грижи за него. Петър страда от ДЦП. Всеки ден трябва да правим рехабилитация.

 

 

 

 

Това е скъпо струващо. А в Пловдив, където живеем, няма нормален център за рехабилитация. За него е нужно плуване и езда. Това също не можем да го обезпечим. Ако има конна база, то няма специалисти, които да се занимават с Петър. Не е работа само да го качат на кон. Идеята е да се работи с него“, каза отчаяният мъж пред Фрог.

 

 

 

 

Днес от 17 часа пред парламента ще се проведе национален протест по инициатива на  „Системата ни убива“. Очаква се много хора да го подкрепят.

 

 

 

 

 

 

В София се очакват да пристигнат активисти на движението ”Системата ни убива” от цялата страна. В 17.30 часа, те ще се отправят със шествие от парламента към сградата на Министерският съвет.

 

 

 

 

 

От първия юни палатката па майките пред парламента, палатки има и в други големи градове от страната, черните тениски с надписа „Системата ни убива“, остава запазена марка на движението, обединил неправителствени организации. То днес мотото на протеста „Системата няма да ни убие“.

 

 

 

 

 

Децата с увреждания ще са със своете родители по време на появата, а тя ще бъде предшествана преди обяд и от заседание на работната група в социалното министерство. проект на закон за хората с увреждания ще разглежда финално от участниците преди да добият вид, в които ще се обяви за обществено обсъждане.

 

 

 

 

Трябва да се реши коя институция ще прави индивидуалното оценка, за сега има само варианти. Майките напуснаха работната група несъгласни с предоставени им вариант, но по- късно получиха нов и актуален лично от социалния министър, в които регламентирана личната помощ като услуга, каквото тяхното основно настояване.

 

 

 

 

Финансовата помощ, която им се обещава е равно на тази която получават родителите на Деца с увреждания на възраст до 18 години. Майките вече обявиха, че ще изпратят на заседанието своя становище , но няма да присъстват лично, въпреки общия призива на Мая Манолова и Бисер Петков да го направят.

 

 

 

 

 

Протестиращи не отстъпват от това, че личната помощ трябва да е в отделен закон. Проект на такъв написа и внесе в Народното събрание омбудсманът.

 

 

Фрог нюз

 

https://frognews.bg/novini/otchaianie-bashta-ostavia-deteto-uvrejdaniia-boiko-borisov-gleda.html

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
затвор

Затвор „мечта“ за 42 милиона лева за ВИП персони отваря врати – без решетки, по двама в стая с отделен WC

април 29, 2024