Криминално

Арестуваха на остров Бали легендарен български бизнесмен – знаков бандит от близкото минало… СНИМКИ

Арестуваха на остров Бали легендарен български бизнесмен – знаков бандит от близкото минало… СНИМКИ

1533395174-1

Знаков бандит от миналото бе арестуван на остров Бали при опит за източване на големи суми от различни банкови карти. Това съобщи източник на БЛИЦ, разполагащ с достоверна информация по случая. 

 

 

 

Става въпрос за популярния в миналото Стефан Кленовски. За случая съобщават и медиите в Индонезия. Заедно с Кленовски са арестувани Пламен Николов, който в момента на задържането е бил с австралийски паспорт, както и Иван Станчев.

 

 

 

 

Тримата са били причакани до заведение за бързо хранене и са задържани. Разследването на дейността им е започнало на 18 юли. При обиска на наетата от българите вила, са намерени множество празни банкови карти, валута, оръжия, лаптоп, дискове, както и скиминг устройства.

 

 

 

 

 

Смята се, че именно Кленовски е ръководел бандата, твърдят още източниците на БЛИЦ. В момента тримата българи са в ареста.
Пламен Николов е издирван от Австралия за същото престъпление.

 

 

 

Името на Стефан Кленовски нашумя през 2012 година. Тогава той бе арестуван показно в мол на „Цариградско шосе“, където празнуваше рождения ден на сина си.

 

 

 

 

 

 

Той бе задържан по време на операция „Шок“ с европейска заповед за арест. Кленовски е член на престъпна група и от 2008 г. се извършва престъпена дейност в Италия и други държави. При задържането му тогава той се оплака от полицейско насилие, но записи от видеокамери в мола го опровергаха.
Обвиненията срещу Кленовски бяха за участие в престъпна група в италианския град Трани за фалшифициране на карти за банкомати и източване на пари.

 

 

Стефан Кленовски е смятан за един от майсторите в източването на банкомати. През годините е работил в различни престъпни групи. Негова дясна ръка е Андрей Цветанов, който е издирван с червената бюлетина на Интерпол. Източници на БЛИЦ твърдят, обаче, че в момента той се намира на територията на България.

 

 

 

 

Цветанов също е пребивавал на територията на остров Бали. Преди време в Джакарта бе арестувана съпругата му Илияна, която бе съдена също за източване на банкови карти.

Мира НАЙДЕНОВА

Източник: blitz.bg

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024