Политика

Борисов изкарал пред телефона в нощта на големия протест в Румъния, докладвали му, че…

Борисов изкарал пред телефона в нощта на големия протест в Румъния, докладвали му, че…

 

цруphoto_verybig_51366

 

 

 

Бойко Борисов цялата нощ на протеста в Румъния в петък срещу събота е изкарал на телефона – с посолството в Румъния, с резидента, с шефа на разузнаването, по няколко пъти им е звънял. Това пише сайтът за разузнаване и разследвания BGsniper.com.

 

 

 

Всички източници на службите са били категорични – ЦРУ стои зад протестите в Румъния. „Протестът на диаспората“ е организиран от резидентурите на ЦРУ съвместно с румънското разузнаване.

 

 

 

 

Всъщност Румъния е била пред държавен преврат и само твърдата намеса на Ливиу Драгня е предотвратила нахлуването в сградата на правителството, която е трябвало да бъде подпалена.

 

 

 

 


Кабинетът, доминиран от партийния бос на социалистите Ливиу Драгня, е обречен – службите са против него, от румънското НСО до разузнаването и службата за сигурност. Драгня разчита само на жандармерията и някои „външни силоваци“ от Приднестровието.

 

 

 

 


Резидентурите на ЦРУ и румънското разузнаване, което е лоялно на президента Клаус Йоханис, са се възползвали от връщането на румънците в страната за ваканцията и са устроили „Поход на диаспората“.

 

 

 

 


Координацията на цялата операция е възложена на резидентурата на ЦРУ в Германия, където е най-голямата база на АНС в Европа. Намесата на румънския президент е била съгласувана до минути.

 

 

 


Това в общи линии са докладвали на премиера Борисов, преди да приеме строя на военните моряци.

 

 

 

 


Бойко Борисов е разбрал, че не може да се противопостави на подобен натиск, ако решат да му заформят комбинация американците. Видял е и друго – пасивната реакция на Путин и руските служби.

 

 

 


Така на другия ден стана почти „яростен русофоб“. Черно море вече не е за „туристи и платноходки“, а зона на силен конфликт.

 

 

 

 


„Дунав и Черно море стават зона на изключителен конфликт. В Черноморския регион има няколко тлеещи конфликта. Полуостров Крим бе незаконно анексиран от Русия през 2014 г., а част от Грузия бе завладяна преди 10 години, пак от Русия.

 

 

 

 


За слагане на край на окупацията в Грузия призоваха 11 държави преди дни. Санкциите на ЕС срещу Русия заради Крим пък бяха разширени“.

 

 

 

 


Какво се случва – „Крим незаконно анексиран от Русия“, „Грузия завладяна, пак от Русия“, „слагане на край на окупацията в Грузия“, „разширяване на санкциите“ – Борисов декламира текст на говорителя на Държавния департамент на САЩ Хедър Науърт.

 

 

 


В същото време Борисов изобщо не „отразява“ Радев с неговото проръмжаване за „следващ служебен кабинет, ако има такъв“, смята, че може да го смачка с инфото, което държал за „Грипените“, пише още сайтът Снайпер.

 

 

bgsniper.com

https://www.bgsniper.com/sniper/10134-1

 

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024